Atracție turistică în sudul țării: Brînza, unicul sat din Moldova care are un planetariu și observator astronomic
Full Article 1 minutes read

Atracție turistică în sudul țării: Brînza, unicul sat din Moldova care are un planetariu și observator astronomic

Brânza este unicul sat din Moldova care are un planetariu și observator astronomic moderne. Acestea sunt amplasate în liceul teoretic „Academician Ion Bostan” din localitate.

Complexul astronomic din raionul Cahul este dotat cu un telescop Celestron ce are o apertură de 14 inci, iar în interiorul cupolei a fost montat un ecran în formă sferică, creând senzația de navă cosmică, cu prezentarea imaginii în format 3D la 360 de grade.

Ecranul a fost construit de către specialiștii UTM pe aceleași forme și din aceleași componente utilizate pentru Planetariul Universității Tehnice.

Cu ajutorul telescopului și ecranului ultramodern, corpurile cerești sunt urmărite direct în spațiu, în timp real, „iar călătoriile fascinante printre stele, planete și constelații transformă orele de fizică și astronomie mult mai interesante atât pentru liceenii de la Brânza, cât și devin atracții turistice pentru localnicii, dar și oaspeții zonei din lunca Prutului de Jos”, se arată în postarea paginii de Facebook „Călătorii cu gust”.

Intrarea la Planetariu și Observatorul Astronomic este cu plată. Adulții achită 20 de lei, iar copii de la 12 ani – 10 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: