Au extras circa un milion de lei de pe carduri străine. Polițiștii au destructurat o grupare coordonată din închisoare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Au extras circa un milion de lei de pe carduri străine. Polițiștii au destructurat o grupare coordonată din închisoare (VIDEO)

Mai multe persoane cu vârstele cuprinse între 25 și 30 de ani au extras circa un milion de lei de pe carduri bancare străine. Acțiunile au început anul trecut și continuau și în acest an. Potrivit oamenilor legii, infractorii apelau cetățenii prin aplicația „viber”, prezentându-se drept angajați ai băncii. Sub pretextul să îi apere de o fraudă, solicitau datele și codurile care erau expediate prin mesaj pe telefonul mobil.

După sustragerea banilor de pe cardurile bancare ale cetățenilor, suspecții le transferau pe conturile lor, sau prin intermediul portmoneelor crypto-valutare erau convertiți în cryptomonede ”Bitcoin” și ”Litecoin”. Banii erau extrași inclusiv de la diferite bancomate.

Coordonatorii acestor infracțiuni se află în detenție în penitenciarele din Republica Moldova.

„Au mai fost efectuate 5 percheziții și au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, cât și carduri bancare. Urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, doi bărbați au fost plasați în arest pentru 30 de zile, unul fiind recent eliberat din Penitenciarul nr. 4 Cricova al ANP, tânăra se cercetează în stare de libertate și alte două persoane care la moment se dețin în Penitenciarele ANP”, informează Poliția.

Bănuiții riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

În acest context, poliția îndeamnă oamenii să nu comunice datele bancare persoanelor străine și reamintește că solicitarea datelor de pe cardul bancar reprezintă motiv de alarmare și renunțare la tranzacție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: