Au fost lansate pe rute cele cinci autobuze noi de model ISUZU, achiziționate recent de municipalitate
Full Article 2 minutes read

Au fost lansate pe rute cele cinci autobuze noi de model ISUZU, achiziționate recent de municipalitate

Cele cinci autobuze noi de model ISUZU, achiziționate recent de municipalitate, au fost lansate pe rute, astăzi, 14 august. 

„Autobuzele au pornit pe ruta nr.5, nr.19 și nr.26, unde se atestă insuficiență acută de transport”, a spus primarul mun. Chișinău, Ion Ceban.

Autobuzele sunt fabricate în anul 2021 și au o capacitate de 107 locuri, dintre care 27 de locuri pe scaune. Unitățile sunt dotate cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video și au o podea joasă cu platformă retractabilă.

Costul achiziției este de circa 12,5 milioane de euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Conform contractului, pe parcursul lunii august urmează să fie livrate alte 28 de unități, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului 2021.

Menționăm că Primăria Chișinău a mai achiziționat un lot de 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei.

28 dintre acestea au fost deja recepționate, iar 11 unități de transport au fost distribuite pe rute, în suburbii. La sfârșitul lunii august urmează a fi livrat următorul lot de autobuze cu parcurs.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: