AUDIO Ivan Șoltoianu, trimis în judecată pe 3 capete de acuzare: procurorii au publicat o conversație a fostului sportiv
Full Article 2 minutes read

AUDIO Ivan Șoltoianu, trimis în judecată pe 3 capete de acuzare: procurorii au publicat o conversație a fostului sportiv

Fostul sportiv Ivan Șoltoianu a fost trimis în judecată. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în dimineața zilei de 10 octombrie. Fostul sportiv a fost trimis în judecată pe trei capete de acuzare. 

PCCOCS a anunțat despre trimiterea în judecată a fostului sportiv Ivan Șoltoianu pe trei capete de acuzare, pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 20 de ani.

De comun cu acesta, pe banca acuzaților au fost trimiși și alți doi bărbați. Cea mai recentă infracțiune comisă de acesta-l vizează pe un fost deținut, care-și ispășise pedeapsa cu fostul sportiv, în penitenciarul din Cricova, în 2019. Precum anunțaseră procurorii PCCOCS în august, acesta executase șantajul la comanda fostului partener de afaceri al deținutului șantajat, în domeniul parcărilor auto – trimis și el în judecată, acum. Mai exact, învinuitul a primit ilegal de la victimă circa 5.000.000 lei, co-autor al infracțiunii fiind liderul organizației criminale, așa-zisul hoț în lege, „Nicu Patron”. Menționăm, anterior procurorii PCCOCS îl anunțaseră pe acesta în căutare”, au comunicat procurorii.

În fișierul de mai jos este redată înregistrarea discuției cu implicarea ambilor, care vizează amenințarea victimei din acest dosar, au menționat procurorii.

Totodată, au comunicat procurorii, fostul sportiv a fost supus cercetării penale și pentru alte două infracțiuni de șantaj, una din ele fiind comisă la comanda celui de-al treilea învinuit, trimis și el pe banca acuzaților.

Astfel, au fost pretinse ilegal sume de 150.000 euro, 500.000 euro sau semnarea unor acte financiare defavorabile victimei. Dosarul penal a fost trimis de către procurorii PCCOCS spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, iar până la pronunțarea unei sentințe finale, cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției”, au declarat procurorii.

Amintim că pe 11 aprilie 2023, oamenii legii au anunțat despre reținerea fostului sportiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: