VIDEO Fostul sportiv Ion Șoltoianu, reținut pentru șantaj. Aș fi pretins 5 mln lei de la un fost deținut
Full Article 2 minutes read

VIDEO Fostul sportiv Ion Șoltoianu, reținut pentru șantaj. Aș fi pretins 5 mln lei de la un fost deținut

Fostul sportiv Ion Șoltoianu a fost reținut. Acesta este bănuit că în timp ce era în penitenciar, începând din 2019, a pretins ilegal de la un alt deținut peste 5 milioane de lei. 

Victima este un bărbat de 45 de ani din Chișinău, care în perioada de debut a șantajului își ispășea pedeapsa pentru escrocherie, iar învinuitul – pentru omor.

„Șantajul, însă, a continuat și după eliberarea acestora din penitenciar, timp în care învinuitul îl amenința pe bărbat și familia sa cu violență fizică și cu moartea, de către membrii unor organizații criminale și de către conducătorii acestora din țară și de peste hotare”, comunică polițiștii.

Urmare a denunțului depus de către victimă, oamenii legii au descins cu percheziții la Ion Șoltoianu, în vârsta de 55 de ani, după care l-au reținut.

Procurorii din cadrul Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să-i prezinte învinuirea, în vederea solicitării plasării lui în arest preventiv pentru 30 de zile.

Poliția menționează că învinuitul are și statut de inculpat în dosarul agresiunii fizice a unui bărbat din sectorul Botanica din Chișinău, care-și plimba câinele, în martie 2022. Sentința pe acel dosar a fost contestată de procurorul PCCOCS, iar Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: