screen shot

(AUDIO) „Poate pleacă puterea”. Interceptări în dosarul capturii de 179 de cutii cu țigări de la Cahul

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  a publicat două dintre interceptările telefonice din dosarul penal anunțat în noiembrie 2021 privind captura de 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul.

În prima înregistrare, discută doi bărbați:

– Cu ăia n-ai mai vorbit? N-ai mai discutat nimic?

– Cu nașul? Am discutat, dar nu mi-a zis nimic. Dormea. Dar nu știu, cred că o să mă duc mâine până la ei. O să vedem.

– Ce să vezi? 

– Dacă vor mai vrea ceva de la mine, dar nu cred. 

– Dar de ce?

– Poate pleacă asta, știi.

– Ce să plece?

– Puterea. 

– Nu măi. O întărește

Of, Doamne, Maica Domnului, dar unde-i norocul?

În a doua interceptare apar un bărbat și o femeie.

– Da, Olguța.

– Ce faceți?

– Treabă.

– Da ce, aveți loc special unde faceți?

– Oi… (necenzurat). Tot vreau acum să vin la Chișinău, dar taman ne-au adus ce căutam. Și acum o pregătim și luni trebuie să o ducem”.

Amintim că PCCOCS a anunțat finalizarea urmăririi penale și a trimis în judecată dosarul penal anunțat în noiembrie 2021 privind captura de 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul.

Țigările de contrabandă ar costa peste 1,6 milioane lei, iar pe piața Uniunii Europene – destinația intenționată a grupului infracțional – circa 4,3 milioane lei. Prin urmare, venitul infracțional ar fi constituit circa 2,7 milioane.

În dosarul penal trimis în judecată de către procurorii PCCOCS sunt 14 inculpați, cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceștia sunt din Cahul și Chișinău, iar trei din ei sunt polițiști de frontieră: un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului, precum și un subofițer.

Potrivit legii penale, infracțiunea incriminată se pedepsește cu închisoare, pentru un termen de la 4 la 10 ani. Menționăm, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, inculpații se prevalează de prezumția nevinovăției.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: