screen shot

(AUDIO) „Poate pleacă puterea”. Interceptări în dosarul capturii de 179 de cutii cu țigări de la Cahul

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  a publicat două dintre interceptările telefonice din dosarul penal anunțat în noiembrie 2021 privind captura de 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul.

În prima înregistrare, discută doi bărbați:

– Cu ăia n-ai mai vorbit? N-ai mai discutat nimic?

– Cu nașul? Am discutat, dar nu mi-a zis nimic. Dormea. Dar nu știu, cred că o să mă duc mâine până la ei. O să vedem.

– Ce să vezi? 

– Dacă vor mai vrea ceva de la mine, dar nu cred. 

– Dar de ce?

– Poate pleacă asta, știi.

– Ce să plece?

– Puterea. 

– Nu măi. O întărește

Of, Doamne, Maica Domnului, dar unde-i norocul?

În a doua interceptare apar un bărbat și o femeie.

– Da, Olguța.

– Ce faceți?

– Treabă.

– Da ce, aveți loc special unde faceți?

– Oi… (necenzurat). Tot vreau acum să vin la Chișinău, dar taman ne-au adus ce căutam. Și acum o pregătim și luni trebuie să o ducem”.

Amintim că PCCOCS a anunțat finalizarea urmăririi penale și a trimis în judecată dosarul penal anunțat în noiembrie 2021 privind captura de 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul.

Țigările de contrabandă ar costa peste 1,6 milioane lei, iar pe piața Uniunii Europene – destinația intenționată a grupului infracțional – circa 4,3 milioane lei. Prin urmare, venitul infracțional ar fi constituit circa 2,7 milioane.

În dosarul penal trimis în judecată de către procurorii PCCOCS sunt 14 inculpați, cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceștia sunt din Cahul și Chișinău, iar trei din ei sunt polițiști de frontieră: un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului, precum și un subofițer.

Potrivit legii penale, infracțiunea incriminată se pedepsește cu închisoare, pentru un termen de la 4 la 10 ani. Menționăm, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, inculpații se prevalează de prezumția nevinovăției.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

socialistii.md

„Provocare politică”. Reacția socialiștilor la informațiile despre plătirea participanților la mitingul organizat în capitală

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că nu are „nicio legătură” cu persoanele care ar fi oferit bani pentru participarea la mitingul pe care l-a organizat alături de alte trei formațiuni – informații comunicate anterior de poliției. PSRM a catalogat datele despre remunerarea manifestanților drept „o provocare politică”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 26 iulie.

Acuzațiile lansate astăzi la adresa participanților la miting nu sunt altceva decât o provocare politică, menită să discrediteze un protest legitim al cetățenilor. PSRM declară oficial: nu avem nicio legătură cu persoanele care, potrivit unor informații, ar fi împărțit bani și considerăm acțiunile acestora o tentativă deliberată de a compromite mitingul și de a deturna atenția publică de la esența revendicărilor”, a declarat PSRM.

Totodată, formațiunea a solicitat organelor de drept să prezinte „informații complete” persoanele „reținute” și despre circumstanțele în care s-au produs faptele. Partidul a mai menționat că va iniția și o anchetă internă.

PSRM își reconfirmă angajamentul față de protestul pașnic și democratic. Vom continua să apărăm drepturile cetățenilor la libertatea de opinie și de întrunire, în pofida tentativelor evidente ale regimului de a transforma țara într-un stat polițienesc”, a adăugat partidul.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva formațiunii de guvernământ PAS. Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS” „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că cetățenii prezenți la miting ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. IGP a menționat că oamenii legii au documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani. IGP a mai precizat că atât cei care au oferit bani, cât și cei care i-au acceptat vor fi documentați.

Informațiile despre remunarare au fost însoțite de un videoclip în care un bărbat, aflat printre manifestanți, pare să ofere bani.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: