Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Aur, argint și bronz. Sportivii moldoveni, luptători de kickboxing oriental, au obținut 18 medalii în Ungaria 

Sportivii moldoveni, luptători de kickboxing oriental, au obținut 18 medalii la Campionatul mondial WAKO. Competiția, rezervată juniorilor și cadeților, a reunit peste 3 mii de sportivi din 65 de țări. Din totalul celor 18 medalii obținute de țara noastră, 5 sunt de aur. 

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că luptătorii de kickboxing oriental din Republica Moldova au obținut 18 medalii la Campionatul mondial WAKO. Competiția, rezervată juniorilor și cadeților, a avut loc în capitala Ungariei, Budapesta.

Sportivul Ioan Casco a obținut două medalii de aur. El a concurat la categoria de greutate de până la 63 kg, la probele kick light și light contact.

Au obținut aurul și sportivii Daniel Maximenco (-48 kg, K-1), Dumitru Vengher ( -51 kg, light contact) și Chiril Saprighin (-54 kg, light contact).

Alți patru sportivi au obținut titlul de vicecampioni mondiali și, respectiv, s-au ales cu medalii de argint. Este vorba despre: Edurdo Cincilei (-54 kg, full contact), Dan Stoian (-67 kg, K-1), Ion Cotur (-45kg, low-kick) și Igor Cherdivară (-75 kg, low-kick).

Cu medalii de bronz s-au ales 9 sportivi din Republica Moldova: Dumitru Dilion (-81 kg, low kick), Leonardo Ciobanu (-63.5 kg, full contact), Alexei Cilei (-63.5 kg, K-1), Ruslan Oală (-42 kg, K-1), Nichita Novac (-42 kg, low-kick), Nichita Baranov (-48 kg, low kick), Anghelina Popa (-27 kg), Nikita Bogomolov (- 48 kg) și Kira Bogomolov(-48 kg, K-1).

Potrivit Ministerului, lotul Moldovei de kickboxing oriental s-a situat pe locul 18 din totalul celor 65 de țări. La campionatul din Budapesta au participat 3012 sportivi.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol

Indemnizații lunare de 3 mii de lei pentru tinerii care se angajează în Moldova: domeniile susținute de stat

Tinerii de până la 35 de ani care se angajează pentru prima dată cu normă întreagă în industrii de importanță strategică ar putea beneficia de o indemnizație lunară neimpozabilă de 3.000 de lei, timp de până la 12 luni. Măsura face parte din noul Program național lansat astăzi de Guvern, care are drept scop stimularea angajării în sectoare-cheie ale economiei și integrarea profesională a tinerilor.

„Este vorba despre o indemnizație neimpozabilă, suplimentară la salariu. Este o măsură menită să stimuleze angajarea tinerilor, să-i rețină aici în țară și, în același timp, să încurajeze angajatorii să angajeze tineri la începutul carierei să acumuleze experiența necesară și să devină pe viitor cât mai productivi”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Sprijinul financiar va fi acordat tinerilor sub 35 de ani, angajați în domenii considerate esențiale pentru dezvoltarea economică a țării, precum industria electronică, farmaceutică, chimică, constructoare de mașini, textilă, alimentară, a materialelor de construcții și industriile creative.

Programul se va derula integral în format digital, prin platformele guvernamentale EVO, MConnect, MPass și MPay, pentru a asigura un proces simplu, eficient și transparent.

Pentru ultimele două trimestre din 2025, impactul bugetar estimat este de aproximativ 58,5 milioane lei, iar pe termen mediu (2027–2030), programul va fi extins la 9.000 de beneficiari anual, generând un randament economic estimat de 1,7 lei venituri suplimentare pentru fiecare leu investit.

Programul vizează, printre altele, domenii precum producția de energie, IT-ul și ingineria.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: