Aurescu: „Moldova este, din nou, un interlocutor credibil pentru partenerii săi occidentali”
Full Article 2 minutes read

Aurescu: „Moldova este, din nou, un interlocutor credibil pentru partenerii săi occidentali”

Ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu a participat la ceremonia de transmitere a donației de echipamente medicale, care s-a desfășurat pe 19 februarie în Piața Marii Adunări Naționale. Demnitarul a declarat că Republica Moldova a căpătat, din nou, credibilitate pentru partenerii occidentali și a dat asigurări că Bucureștiul va continua să sprijine parcursul european al țării noastre.

„România consideră Republica Moldova o prioritate absolută de politică externă. Vizita mea de astăzi are ca obiectiv punerea în practică a obiectivelor de sprijin, anunțate de președintele României în cadrul vizitei la Chișinău, din decembrie anul trecut. Suntem și ne dorim să rămânem cel mai important și cel mai sincer partener al R. Moldova”, a declarat șeful diplomației române.

Bogdan Aurescu a remarcat că președinta Maia Sandu se bucură de deschidere în Europa.

„Ne bucurăm că Republica Moldova este, din nou, un interlocutor credibil pentru partenerii săi occidentali și îi urez doamnei președinte succes atât pe dimensiunea politicii externe, cât și în procesul de reformă democratică în spirit european”, a mai spus Aurescu.

Ministrul de externe al României a dat asigurări că Bucureștiul va continua să sprijine parcursul european al Moldovei.

„Republica Moldova trebuie să aspire să-și ocupe locul binemeritat între națiunile democratice și dezvoltate ale Europei. Va fi nevoie de multă acțiune hotărâtă pentru întărirea sistemului democratic, pentru consolidarea statului de drept, precum și eforturi solide în direcția combaterii corupției și asigurării egalității tuturor în fața legii”, a atras atenția Bogdan Aurescu.

Acesta a precizat că cele 200 de mii de doze de vaccin anunțate, anterior, de președintele României Klaus Iohannis, urmează să ajungă în Republica Moldova.

Amintim că România a oferit Republicii Moldova o donație de echipamente medicale în valoare de aproape 2,3 mln de euro.

Anul trecut, Moldova a primit o donație din partea României în valoare de 3,5 milioane de euro. De asemenea, o echipă de medici români a lucrat timp de câteva săptămâni în spitalele din Republica Moldova, pentru a ajuta lucrătorii medicali din țara noastră.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: