Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic. Sportivul ar putea fi expulzat din țară
Full Article 2 minutes read

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic. Sportivul ar putea fi expulzat din țară

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic din nou și intenționează să-l deporteze, transmite BBC, citat de Digi24. Contestația rămâne singura opțiune a tenismenului sârb.

Djokovic ar urma să primească „o notă de anulare a deciziei” cu informații relevante și va fi invitat la ministru pentru a contesta revocarea. Dacă ministrul nu acceptă contestația lui Djokovic, vedeta tenisului se poate reîntoarce în instanță pentru a face apel împotriva legalității puterii de a i se anula viza. Dacă nu va face acest lucru, sârbul va trebui să părăsească țara, dacă nu, va fi deportat.

Dacă ajunge în instanță este puțin probabil ca sportivul să poată rezolva problema până începe turneul de tenis. Novak Djokovic era programat să-l întâlnească în prima rundă de la Australian Open pe conaționalul său Miomir Kecmanovic.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată”, declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului. Liderul mondial al tenisului masculin a precizat, de asemenea, că „a uitat să relateze despre interviul și şedinţa foto pentru L’Equipe”, evenimente realizate după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Djokovic, în vârstă de 34 ani, se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: