Autoritatea Aeronautică Civilă solicită, din nou, companiei Avia Invest baza de cost a tarifelor la serviciie aeroportuare
Full Article 2 minutes read

Autoritatea Aeronautică Civilă solicită, din nou, companiei Avia Invest baza de cost a tarifelor la serviciie aeroportuare

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a solicitat repetat concesionarului „Avia Invest” SRL, prezentarea bazei de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Într-un comunicat de presă publicat pe 29 mai, reprezentanții instituției mențonează că, solicitările sunt facute în scopul asigurării transparenței la aplicarea tarifelor aeroportuare.

AAC precizează că solicitarea a fost făcut ca urmare a recomandărilor expuse de Curtea de Conturi conform Hotărârii nr. 1 din 24.01.2020 – „Cu privire la aprobarea Raportului auditului conformității încheierii și executării prevederilor Contractului de parteneriat public-privat privind concesionarea activelor Î.S „Aeroportul Internațional Chișinău”.

Anterior Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat organele de drept despre refuzul concesionarului “Avia Invest” SRL de a prezenta baza de cost pentru tarifele aeroportuare, care la rândul lor au protocolat contravenția și au transmis dosarul în instanță pentru aplicarea sancțiunii.

„Refuzul generează îndoieli referitoare la corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare de către “Avia Invest” SRL. Aceste acțiuni de monitorizare, obligatorii potrivit legii, au scopul de a aduce transparență în procesul de formare și calcul a tarifelor aeroportuare aplicate de “Avia Invest” SRL, asigurând protejarea intereselor utilizatorilor de servicii aeroportuare”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, pe 30 martie, Avia Invest și-a exprimat nedumerirea în legătură cu solicitarea venită din partea Autorităţii Aeronautice Civile. Potrivit reprezentanților instituției, mărimea şi metoda de calcul a tarifelor aeroportuare au fost aprobate tocmai prin ordinul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova, încă din anul 2007. Aceștia susțin că metodologia de calcul a tarifelor aeroportului nu a fost niciodată stabilită de concesionarul aeroportului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: