Autoritățile anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi finalizat până la 1 august
Full Article 2 minutes read

Autoritățile anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi finalizat până la 1 august

Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august 2020. Despre acest lucru a anunțat directorul general al Transgaz, Ion Sterian, în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

x

Potrivit lui Ion Sterian, de la începutul anului 2019 și până în prezent, au fost desfășurate lucrări pe toate cele șapte loturi aferente construcției, conducta liniară fiind deja construită în proporție de circa 90%. În proces de finalizare se află stațiile de reglare și măsurare.

În perioada ce urmează vor fi modernizate două stații de comprimare și reglare în localitățile Siliștea și Onești, aflate pe partea română și instalate două stații de măsurare și reglare a presiunii gazelor la Ghidighici și Tohatin.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, a spus directorul Transgaz.

De asemenea, partea română a mai declarat intenția de a contribui la dezvoltarea sistemului național de distribuție a gazelor, inclusiv prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Amintim că construcția gazoductului a început în anul 2013 și urma să fie finalizată în trimestrul IV al anului 2017, după care la sfârșitul anului 2018.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: