Autoritățile din Ucraina anunță despre decesul unui cunoscut jurnalist local
Full Article 2 minutes read

Autoritățile din Ucraina anunță despre decesul unui cunoscut jurnalist local

Pe 10 iunie seara a devenit cunoscut faptul că a decedat un jurnalist ucrainean. Anunțul în acest sens a fost făcut de șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrei Ermac. 

Jurnalistul, anterior, a fost conducătorul postului de radio din Ucraina „Armia FM”. Andrei Ciubașev a fost și autorul programului „Rekrut UA”.

Deocamdată nu există informații despre cum și unde a decedat Ciubașev, dar și ce fel de muncă a făcut pe front – de militar sau de jurnalist.

Potrivit Ukrainskaia Pravda, Ciubașev era un jurnalist cunoscut în regiune.

Pe 6 iunie, când în Ucraina este marcată Ziua Jurnalistului, autoritățile statului vecin menționau că cel puțin 32 de jurnaliști au fost uciși de la începutul războiului. Presa din Ucraina menționează că victime ale războiului sunt jurnaliști din Ucraina, Rusia, Franța, SUA și Lituania.

De menționat că astăzi este a 108-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: