Autoritățile vor să motiveze tinerii să se vaccineze. A fost lansată campania „Pune umărul, vaccinează-te”
Full Article 2 minutes read

Autoritățile vor să motiveze tinerii să se vaccineze. A fost lansată campania „Pune umărul, vaccinează-te”

În perioada 28 septembrie – 28 noiembrie 2021, în Republica Moldova se va desfășura campania „Pune umărul, vaccinează-te”. Scopul acțiunii  este de a informa studenții despre necesitatea și importanța imunizării, precum și mobilizarea lor la vaccinare. Prezentă la evenimentul de lansare din 28 septembrie, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a îndemnat tinerii să se vaccineze, pentru a putea reveni la normalitate.

„Vă rugăm să puneți umărul direct și indirect, să transmiteți informația corectă celor de acasă, să ne ajutați să le protejăm sănătatea. Apelul nostru este nu doar să conștientizați gravitatea problemei, dar și să ne ajutați să revenim la normalitate, să ne ajutați să scădem presiunea acestui val”, a menționat Ala Nemerenco, Ministra Sănătății.

În același timp, rectorii instituțiilor de învățământ superior din țară au semnat un Apel prin care și-au asumat implicarea și responsabilitatea pentru o bună gestionare și implementare a campaniei.

„Implicarea voastră este una crucială, cred în potențialul studenților și în puterea lor de implicare, solidarizare și de suport pentru autorități. Implicați-vă cât mai activ”, a remarcat ministrul Educației, Anatolie Topală.

Informarea și organizarea procesului de vaccinare pentru studenți și tineri va avea loc în universități și cămine studențești.

Datele Ministerului Sănătății arată că, până în prezent, s-au vaccinat împotriva coronavirusului doar 18,1% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: