„Avem demnitate”. Plîngău susține că deputații Platformei DA nu vor accepta funcții în noul Guvern cu prețul părăsirii formațiunii
Full Article 2 minutes read

„Avem demnitate”. Plîngău susține că deputații Platformei DA nu vor accepta funcții în noul Guvern cu prețul părăsirii formațiunii

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr (DA) nu vor accepta funcții guvernamentale dacă pentru asta va trebui să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de către liderul interimar al partidului, Dinu Plîngău, pe 16 iulie.

Plîngău le-a mulțumit susținătorilor pentru mesajele de încurajare și cele cu privire la potențialele funcții pe care le-ar putea obține membrii Platformei DA în viitorul guvern.

„Noi vom aduce contribuția noastră la îmbunătățirea actului guvernarii, însă nimeni din deputații Platformei DA nu pot accepta funcții guvernamentale avand condiția de a părăsi Platforma DA pentru că avem demnitate si pentru că am votat declarația prin care am condamnat traseismul politic. PAS are tot dreptul moral și politic, reieșind din votul dat de cetățeni, să decidă singur asupra componenței noului Guvern, făra sfaturile, chiar și prietenești, ale oricărei alte formațiuni politice”, a precizat Plîngău.

Pe 14 iulie, deputatul nou-ales al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Andrei Spînu a menționat că formațiunea ar putea forma garnitura guvernamentală din profesioniști care fac parte și din alte partide politice. În replică, Dinu Plîngău a declarat că „ar fi o greșeală” din punct de vedere politic, întrucât ar oferi o platformă de promovare unor altor formațiuni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: