Avertizare pentru Partidul Oamenilor Muncii. Are la dispoziție 24 de ore pentru a prezenta raportul financiar
Full Article 2 minutes read

Avertizare pentru Partidul Oamenilor Muncii. Are la dispoziție 24 de ore pentru a prezenta raportul financiar

Comisia Electorală Centrală (CEC) a studiat informațiile cuprinse în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a concurenților electorali. Reprezentanții instituției au avertizat, repetat, Partidul Oamenilor Muncii, pentru neprezentarea documentelor socilitate. Formațiunea are la dispoziție 24 de ore pentru a o face, se arată într-un comunicat publicat pe 6 iulie.

Urmare examinării rapoartelor, CEC a avertizat Partidul Politic „Noi”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor” și Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

Totodată, Comisia a avertizat, repetat, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru neprezentarea raportului financiar la situația din 18 iunie 2021 și a obligat formațiunea să-l prezinte, în termen de 24 de ore sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării.

În contextul examinării rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale pentru scrutinul de duminică, CEC va transmite către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență ale donațiilor.

Amintim că, în conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare din 11 Iulie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: