Aviz pozitiv pentru Acordul privind reabilitarea podului peste râul Prut, Giurgiulești-Galați
Full Article 2 minutes read

Aviz pozitiv pentru Acordul privind reabilitarea podului peste râul Prut, Giurgiulești-Galați

La Parlament a fost discutat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reabilitarea podului rutier de frontieră de peste râul Prut, Giurgiulești-Galați. Astfel, un proiect de inițiere a negocierilor și aprobare a semnării Acordului a primit aviz pozitiv din partea membrilor Comisiei politică externă și integrare europeană.

Podul rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) – Galați (România) a fost construit în anul 1949. În rezultatul discuțiilor din cadrul reuniunii Grupului de lucru interministerial comun, care a avut loc la București, la 23 iulie 2019, obiectivul dat a fost inclus în lista proiectelor prioritare de cooperare Moldova-România.

Astfel, prin prezentul proiect se propune inițierea negocierii și aprobarea semnării Acordului între Guvernele de la Chișinău și București privind aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la consolidarea podului Giurgiulești-Galați.

Scopul Acordului este de a asigura consolidarea podului rutier de frontieră, care să interconecteze infrastructurile rutiere între ambele state pe aliniamentul următoarelor drumuri: pe teritoriul Republicii Moldova – drumul național M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România și pe teritoriul României.

Conform documentului, termenul de executare a lucrărilor este de 2 ani. Guvernul României va asigura finanțarea lucrărilor de reabilitare a obiectivului din bugetul de stat în limita sumelor aprobate anual. Suma totală a fost estimată la 15 milioane euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: