UPDATE Avocații lui Stoianoglo au cerut recuzarea judecătorilor care examinează contestația plasării acestuia în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

UPDATE Avocații lui Stoianoglo au cerut recuzarea judecătorilor care examinează contestația plasării acestuia în arest la domiciliu

Ședința de judecată din 15 octombrie, în cadrul căreia urma să fie examinată contestația procurorilor, privind schimbarea măsurii preventive față de Alexandr Stoianoglo, a fost întreruptă. Avocații procurorului-șef suspendat, care pledează pentru eliberarea acestuia, au cerut recuzarea judecătorilor.

UPDATE (15:50) Demersul avocaților lui Stoianoglo a fost aprobat parțial. Judecătoarea Maria Negru a fost recuzată. Magistratul Nicolae Roșca va continua, însă, să participe la examinarea dosarului. În total, trei judecători analizează contestația privind plasarea lui Alexandr Stoianoglo în arest la domiciliu.

Știrea inițial

Cererea de recuzare urmează să fie examinată într-o altă sală de ședințe a Curții de Apel Chișinău. Avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton, a declarat că apărătorii solicită recuzarea judecătorilor. Acesta a refuzat să ofere alte comentarii.

Cererea de recuzare este examinată cu ușile închise.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar.

Amintim că mai mulți deputați socialiști au protestat în fața sediului Curții de Apel. Aceștia au solicitat eliberarea lui Stoianoglo. La manifestație a venit și ex-deputatul român condamnat pentru acte de corupție Cristian Rizea, care a acuzat politicienii că ar efectua presiuni asupra justiției. De asemenea, Rizea l-a insultat pe Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: