„Azi sărbătorim Ziua Limbii Române”. Mesajul de felicitare publicat de bașcanul Irina Vlah
Full Article 2 minutes read

„Azi sărbătorim Ziua Limbii Române”. Mesajul de felicitare publicat de bașcanul Irina Vlah

Guvernatoarea Autonomiei Găgăuzia Irina Vlah a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii „Limba Noastră”. Bașcanul a menționat că „limba română este una dintre cele mai mari valori ale poporului Republicii Moldova”.

Pe pagina sa de Facebook, Irina Vlah a amintit că cei mici deprind limba de la mamă, iar apoi continuă să comunice cu alți semeni, aceasta devenind un instrument și o oportunitate nouă de a construi prietenii și parteneriate.

„Limba este elementul care adună oameni diferiți și îi transformă într-un popor unit, și îi ajută să făurească împreună. Azi sărbătorim Ziua Limbii Române – este o sărbătoare importantă pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Cheia prosperității Republicii Moldova este unitatea poporului țării noastre. Unitatea poporului se bazează pe respectul reciproc între oameni și pe respectarea unui set de valori comune. Limba română este una dintre cele mai mari valori ale poporului Republicii Moldova. La mulți ani, Limba Română! La mulți ani, Republica Moldova!”, a scris Irina Vlah.

Potrivit datelor publicate de iData, care face trimitere la Ethnologue (Languages of the World), circa 24 mln persoane vorbesc limba română, dintre care cei mai mulți vorbitori sunt din România.

Este vorbită oficial în circa 20 de ţări din lume: România, Republica Moldova, Australia, Azerbaidjan, Canada, Croaţia, Cehia, Finlanda, Ungaria, Israel, Kazakhstan, Kârgâstan , Mozambic, Rusia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina, Statele Unite, Uzbekistan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: