Bagas, suspectat de complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice de către Șor, eliberat? Primul mesaj după ce a fost surprins într-o cafenea
Full Article 2 minutes read

Bagas, suspectat de complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice de către Șor, eliberat? Primul mesaj după ce a fost surprins într-o cafenea

Mihail Bagas, suspectat de complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice de către fugarul Ilan Șor, ar fi fost eliberat din izolator. Informația a fost confirmată de Bagas, pe o platformă de socializare, după ce ar fi fost surprins, alături de avocații săi, la terasa unei cafenele.  

„În unele canale de Telegram ale Moldovei a fost publicată o fotografie cu mine și avocații mei stând pe una dintre terase. Da, este adevărat și sunt liber acum”, a scris Mihail Bagas.

NM a solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție. Până la momentul publicării subiectului, nu am primit, însă, o reacție la solicitarea expediată.

UPDATE: Contactată de NM, Procuratura Anticorupție a confirmat eliberarea lui Bagas din izolator: „Cauza penală se află la etapa urmăririi penale și nu putem oferi detalii suplimentare pentru a nu prejudicia ancheta, dar putem confirma că, la data de 13 octombrie 2023, învinuitului Bagas Mihail, i-a fost revocată măsura preventivă-arestul preventiv, în privința acestuia fiind aplicată o măsură preventivă non privativă de libertate și anume obligarea de a nu părăsi localitatea”. Detalii – AICI.

***

Amintim că Mihail Bagas și deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 23 septembrie, Mihail Bagas a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile.

După reținere, Partidul „Liga Orașelor și Comunelor” (LOC), care îl înaintase pe Mihail Bagas în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei, și-a retras sprijinul pentru el.

Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali în proporții mari și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Mihail Bagas pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: