Bancnota de $20 se schimbă la față. Un președinte american va fi înlocuit cu o activistă anti-sclavie
Full Article 2 minutes read

Bancnota de $20 se schimbă la față. Un președinte american va fi înlocuit cu o activistă anti-sclavie

Administrația lui Biden va relansa proiectul emblematic de a pune portretul activistei de culoare anti-sclavie Harriet Tubman pe bancnotele de 20 de dolari. Inițiativa fusese anteior abandonată de administrația lui Donald Trump, a anunțat Casa Albă, relatează AFP, citată de hotnews.ro.

„Trezoreria ia măsuri pentru a relansa eforturile pentru a o pune pe Harriet Tubman pe noile bancnote de 20 de dolari”, a declarat purtătoarea de cuvânt a președinției, Jen Psaki.

„Este important ca bancnotele noastre, banii noștri (…) să reflecte istoria și diversitatea țării noastre, iar imaginea lui Harriet Tubman pe bancnota de 20 de dolari le reflectă în mod clar”, a spus ea.

Activista va deveni prima personalitate afro-americană care va apărea pe o bancnotă din Statele Unite. În prezent, pe bancnota de 20 de dolari figurează fostul președinte al SUA, Andrew Jackson.

Acest proiect, inițiat în 2016 de Barack Obama, este relansat după ce țara a fost traversată aproape un an de o mișcare istorică care denunță rasismul și violența poliției împotriva minorităților de culoare

Harriet Tubman (1822-1913) a evadat din sclavie și a ajutat zeci de sclavi să fugă în nordul Statelor Unite și Canada înainte și în timpul Războiului Civil, înainte de a se alătura luptei pentru dreptul la vot al femeilor. Lupta sa, în cadrul rețelei secrete de evadare „Underground railroad”, a fost subiectul unui lungmetraj în 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: