BCS a depus o sesizare la CC, privind desemnarea premierului Recean
Full Article 2 minutes read

BCS a depus o sesizare la CC, privind desemnarea premierului Recean

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus o sesizare, pe 20 februarie, la Curtea Constiuțională, privind procedura de înaintare a candidatului Dorin Recean la funcția de prim-ministru. Formațiunea consideră că președinta Maia Sandu „a încălcat grav” jurisdicția Constituției Republicii Moldova. 

Potrivit deputatului socialist Vlad Batrâncea, consultările pentru desemnarea candidaturii pentru funcția de premier au fost „mimate”. El a reiterat că BCS a fost invitat la Parlament cu „40 de minute înainte ca consultările să înceapă”.

„Înainte de asta (de a fi învitați – n. r.) era deja anunțat briefing-ul doamnei Maia Sandu, împreună cu domnul Dorin Recean, deci era foarte clar că există un scenariu și Parlamentul a fost practic ignorat în acea situație. Noi avem 32 de deputați este normal că e nevoie de timp ca să ne convocăm și să luăm decizii, dar cu părere de rău fracțiunea noastră a fost obstrucționat. Considerăm că Maia Sandu trebuie să respecte Constituția, Parlamentul ca instituție, dacă nu ne respectă ca deputați și aleși ai poporului. În această situație considerăm că CC are temei plauzibile pentru a se expune pe marginea acestei proceduri și așteptăm constatarea că aceasta a fost viciată”, a spus parlamentarul.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: