Împreună putem face lumea mai bună: Rezumatul anului 2024

În 2024, Farmacia Familiei a continuat să demonstreze că profesionalismul, grija pentru fiecare dintre noi și empatia pot merge mână în mână, construind un impact frumos și de durată asupra comunității noastre. Fiecare realizare a fost o poveste despre oameni, emoții și speranță la un viitor mai bun.

Și în acest an, Farmacia Familiei a fost onorată cu recunoaștere națională, câștigând 8 distincții prestigioase în cadrul competiției Marca Comercială a Anului: PREMIUL CALITĂȚII, LIDERUL ANULUI, MARCA LOCALA RESPONSABILĂ SOCIAL, REBRANDING, ECONOMIA VERDE, BUSINESS ONLINE, MARCA LOCALA, APRECIEREA CONSUMATORULUI. Aceste premii sunt o mărturie a încrederii pe care o au clienții noștri în tot ce înseamnă – Faramaciei Familiei.

La nivel internațional, am fost mândri să primim trofeul pentru proiectul social Puterea Omeniei la Eurasian Pharma Awards 2024. Această inițiativă, realizată în parteneriat cu Asociația „Viața fără leucemie”, a devenit un simbol al speranței pentru copiii bolnavi de cancer și familiile lor. Prin sprijin financiar și consiliere am reușit să aducem alinare și să luminăm viețile celor aflați în cele mai dificile momente.

De asemenea, premiile Compania Anului în Domeniul Farmaceutic (revista Brilliance), Instituția Comercială a Anului (VIP Magazin) ne-au onorat și ne-au motivat să continuăm să stabilim standarde înalte în industrie.

Însă realizările noastre nu s-au oprit aici. Fiecare campanie pe care am inițiat-o a fost o expresie a grijii față de oameni. Testărea gratuită a alunițelor a fost mai mult decât un simplu serviciu medical și educare – a salvat vieți la propriu, prin depisatrea precoce a cazurilor maligne. Am fost alături de tinerii studenți prin campania Frumusețea fără acne – o vară de transformare, care le-au redat încrederea în sine și bucuria de a se simți bine în pielea lor, Prin campaniile de testare a glicemieivederiiscalpului și continuarea campaniei de distribuție gratuită a testelor HIV (Just Test) – am făcut o diferență reală în viețile a mii de oameni.

Farmacia Familiei a fost prezentă la evenimente majore, de la ExpoBeauty în primăvara, toamna și la KidsExpo. Am alergat la Marathon 2024 și am susținut diverse competiții sportive pentru a promova modul sănătos de viață.

Pentru copiii din orfelinate, fiecare cadou oferit de echipa Farmaciei Familiei în cadrul proiectului “Culege visurile copilăriei” a fost un moment de lumină și fericire la fel precum și susținerea financiară și cadourile oferite copiilor cu nevoi speciale în cadrul evenimentul “Frumusețe fără limite” a fost un gest de tandrețe care le-a amintit că nu sunt singuri. Femeile din

În același timp, prin proiectul Farmacie în satul tău am oferit acces la servicii farmaceutice în zone unde aceste resurse lipsesc iar dezvoltarea proiectului de colectare a medicamentelor expirate a demonstrat responsabilitatea noastră față de mediu.

Am susținut și prezentări de modă pentru adulți și copii ale brandurilor naționale, fiindca Framacia Familiei este și despre frumos și momente speciale care aduc comunitatea împreună. În calitate de ambasador al frumuseții și sănătății, ne dorim să inspirăm încredere și să promovăm valori autentice, sprijinind talentele locale.

La Farmacia Familiei, angajamentul nostru depășește granițele afacerii – este o promisiune de a îmbunătăți viețile, o comunitate ca o familie. Mulțumim că sunteți alături de noi în această călătorie extraordinară.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol/Spații Verzi

Contracte de 1 milion cu propria firmă de flori? Șefa „Spații Verzi” neagă acuzațiile consilierilor PAS

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) solicită demisia Emiliei Braga, directoarea interimară a Întreprinderii Municipale „Spații Verzi”, pe care o acuză de conflict de interese. Mai exact, PAS susține că Braga ar fi încheiat contracte de peste 1 milion de lei cu firma de flori pe care ar conduce-o. Într-o reacție publică, Emilia Braga a respins acuzațiile, calificându-le drept „nefondate, false și lipsite de orice justificare legală sau factuală”.

Potrivit consilierilor PAS, între 2019 și 2022, firma „Flower Bloom”, care ar fi fost fondată și administrată de Braga, ar fi semnat contracte de peste 1 milion de lei cu întreprinderea municipală pe care aceasta o conduce. Aleșii locali susțin că muncitori de la Spații Verzi ar fi fost trimiși să muncească pe terenuri și în sere care i-ar aparține Emiliei Braga, iar plantele cultivate acolo ar fi fost ulterior vândute înapoi întreprinderii.

PAS cere, în acest context, demisia imediată a Emiliei Braga, inițierea unei anchete de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și transmiterea probelor către CNA, Procuratura Generală, Curtea de Conturi și Poliție.

„Stimați chișinăuieni, nu putem construi un oraș european cu oameni care fug de lege și se ascund după garduri și pază. Chișinăul are dreptul la transparență. Angajații au dreptul la respect. Cetățenii au dreptul să știe adevărul”, susțin consilierii municipali aleși pe listele PAS.

În reacție, Emilia Braga a respins ferm acuzațiile, pe care le califică drept nefondate și lipsite de suport legal. Ea afirmă că declarația sa de avere reflectă transparent deținerea firmei „Flower Bloom”, iar de la momentul numirii sale în funcția de șef de sector, în 2022, și ulterior ca directoare interimară, nu a fost semnat niciun contract cu Î.M. „Spații Verzi” sau alte entități subordonate.

„Afirmațiile privind presupusa utilizare a muncitorilor de la întreprindere în scopuri personale, mai exact la sere proprii, sunt la fel de neadevărate. Acestea nu se bazează pe nicio investigație oficială și nu există nicio hotărâre sau concluzie emisă de organele abilitate în acest sens. Subliniez că în cazul în care ar exista suspiciuni de ilegalitate, există instituții competente care investighează și sancționează astfel de fapte. Până în prezent, nu a fost identificată nicio încălcare din partea mea”, a declarat Emilia Braga.

Șefa interimară de la Spații Verzi a făcut apel la „responsabilitate și respect față de adevăr”. Ea a precizat că își rezervă dreptul de a acționa pe cale legală, în instanța de judecată, la atacurile pe care le consideră „nefondate” asupra reputației sale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
X/Straż Graniczna

13 moldoveni, deportați din Polonia din motive de „securitate națională”

13 cetățeni ai Republicii Moldova au fost deportați din Polonia, fiind considerați de autoritățile de la Varșovia o amenințare la adresa securității naționale sau a ordinii publice. Anunțul a fost făcut pe 15 iulie de purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Adam Szłapka, care a precizat că măsura face parte dintr-o operațiune de returnare forțată a migranților.

Potrivit autorităților poloneze, moldovenii au fost expulzați alături de alți 27 de cetățeni georgieni, iar aeronava care i-a transportat a decolat din orașul Radom. Serviciul de Grăniceri din Polonia a menționat că persoanele vizate au încălcat legislația privind imigrația sau sunt suspectate de implicare în activități ilegale, precum trecerea frauduloasă a frontierei, conducerea sub influența alcoolului și alte infracțiuni.

Unul dintre georgienii deportați avea nu mai puțin de 12 condamnări pentru furt, potrivit sursei citate.

Szłapka a mai anunțat că, în perioada 7–14 iulie, autoritățile poloneze au verificat peste 127.000 de persoane la granițele cu Germania și Lituania, unde au fost reintroduse controale temporare. Pe frontiera cu Germania au fost refuzate la intrare 24 de persoane.

De la începutul anului, peste 4.600 de străini au părăsit teritoriul polonez, fie voluntar, fie în urma unor decizii obligatorii de returnare.

NewsMaker a solicitat un comentariu de la Ministerul Afacerilor Externe referitor la cetățenii deportați, dar la momentul publicării știrii nu am primit un răspuns.

colaj NM

Guvernul versus Primăria. Cum concertul lui Usatîi cu artiști ruși a provocat critici și acuzații

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a criticat pe 15 iulie concertul organizat în ajun de politicianul Renato Usatîi în centrul Chișinăului, care a reunit artiști ruși. Acesta a menționat că show-ul, care a avut loc în apropierea expoziției „Trenul durerii”, consacrată deportărilor staliniste din Basarabia, drept „o insultă la adresa memoriei colective”. Reprezentantul Executivului a reproșat Primăriei Chișinău că a autorizat desfășurarea concertului în proximitatea expoziției și a menționat că municipalitatea ar trebui să ofere explicații în legătură cu acest subiect. În replică, consiliera primarului capitalei, Natalia Ixari, l-a acuzat pe Vodă de „manipulare”, menționând că primăria nu autorizează evenimente, ci doar este notificată despre organizarea lor.

Criticile Guvernului

În cadrul unei conferințe de presă, Daniel Vodă a declarat că concertul cu artiști ruși organizat de Ustîi, care a avut loc în preajma expoziției „Trenul durerii”, este „o insultă la adresa memoriei noastre colective”.

Faptul că un artist nu înseamnă că statul încurajează asemenea prezență pe teritoriul său. Dimpotrivă, am folosit condamnarea culturii ca instrument de propagandă – aspect pe care l-am atestat în ultima perioadă, în special în cazul artiștilor care vin din Federația Rusă, un stat agresor care continuă războiul brutal împotriva Ucrainei. (…) Este adevărat că Primăria Chișinău, ca autoritate locală, trebuie să dea explicații cum a permis de altfel de comun cu acest organizator să facă acest spectacol în preajma unui alt eveniment organizat de Guvern. Vorbesc despre expoziția „Trenul durerii”. Guvernul condamnă această bătaie de joc. O consideră ca fiind iresponsabilă”, a declarat Daniel Vodă.

Reprezentantul Guvernului a mai spus că decizia privind interzicerea intrării unor persoane pe teritoriul Republicii Moldova poate fi luată în baza unui probatoriu solid.

Există instituții în Republica Moldova, nu politicieni, nu oameni care vor să vină pe baza acestor concerte în Parlament și să-și facă promovare, imagine și PR. Vorbim despre instituții, oameni care își fac datoria sincer, ca fiecare om din această țară care lucrează cinstit, care evaluează riscurile. Aceste instituții, în fiecare caz, prezintă aceste informații la autoritățile competente. Unica autoritate competentă să decidă dacă o persoană intră în țară sau nu este ofițerul care este la ghișeu la Poliția de Frontieră, la aeroport sau la punctele terestre de trecere a frontierei de stat. În cazul acestor informații se iau mai multe informații. (…) În cazul în care cumulul de informații nu este suficient pentru a interzice accesul în baza legii, atunci statul oricum monitorizează. Ministerul Culturii și alte instituții monitorizează modul în care se comportă și ce fel de acțiuni întreprinde acest artist, inclusiv ce fel de declarații face. Dacă, de exemplu, cineva din artiști, indiferent de țara lor de origine, are afirmații sau declarații care contravin intereselor R. Moldova sau sunt atacuri la adresa țării noastre, pentru acești artiști calea de intrare în țară sigur că va fi interzisă”, a menționat Vodă.

Reacția Primăriei municipiului Chișinău

Mai târziu, consiliera edilului capitalei, Natalia Ixari, a venit cu o reacție la declarațiile lui Vodă care au vizat primăria.

Primăria Chișinău răspunde pentru evenimentele organizate de municipalitate. În alte cazuri, când sunt organizate evenimente pe teritoriul municipiului Chișinău, primăria, conform legii, este notificată, respectiv nu autorizează evenimente, așa cum a menționat, în mod manipulator, colegul meu din Guvern. Aceste declarații sunt manipulatorii, deoarece, folosind tribuna Guvernului, spune minciuni și aduce acuzații nefondate. În timp ce angajații structurilor de stat nu au pretenții la organizator și invitați, politic aruncă vina, așa cum s-au obișnuit pe orice subiect, pe Primăria Chișinău”, a spus Ixari.

Amintim că, pe 15 iulie, Renato Usatîi a organizat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău al doilea concert din cadrul Festivalului Absolvenților 2025. În cadrul spectacolului au evoluat artiști din Republica Moldova, precum și din Rusia: Leonid Agutin și Liusea Cebotina. Inițial, la concert trebuia să evolueze trupa „Ruki Vverh”, cunoscută pentru aparițiile la mitinguri pro-Kremlin și concerte pe teritoriile ocupate, însă, ulterior, Usatîi a comunicat că aceasta nu va mai participa.

La primul concert al Festivalului Absolvenților 2025, care a avut loc pe 2 iulie, la fel au evoluat artiști ruși. Basta (Vasilii Vakulenko) și Macan (Andrei Kosolapov). Basta este sancționat de Ucraina pentru concertele susținute în Crimeea ocupată, iar interpretul Macan ar fi cântat recent în regiunea ucraineană Lugansk – anexată ilegal de Rusia.

Prezența lor în țara noastră a atras un val de critici, inclusiv din partea organizației Stop Russian Aggression, care solicitase în ajunul show-ului ca artiștilor să le fie interzisă intrarea.

Daniel Vodă

„Cei care trădează Moldova vor fi sancționați”: Reacția Guvernului, după ce apropiați ai lui Șor au fost incluși pe lista neagră a UE

Guvernul de la Chișinău salută noile sancțiuni impuse de Uniunea Europeană împotriva persoanelor și entităților afiliate fugarului condamnat Ilan Șor, acuzate de acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat că aceste măsuri transmit un mesaj ferm – cei care „trădează Moldova vor fi sancționați”. Vodă a asigurat că Chișinăul acționează alături de Bruxelles pentru a apăra alegerile și instituțiile democratice din țara noastră

„Este un semnal clar: cei care trădează Moldova vor fi sancționați la nivel european și nu se vor putea bucura de libertatea de a călători, de a face afaceri și de a beneficia de prosperitatea unui spațiu comun atunci când acționează împotriva principiilor și valorilor europene”, a declarat Daniel Vodă.

Consiliul Uniunii Europene a sancționat, pe 15 iulie, în total, 23 de persoane și 5 entități implicate în tentative de subminare a suveranității și a statului de drept din Republica Moldova. Dintre aceștia, șapte persoane și trei entități, apropiate fugarului Ilan Șor, sunt acuzate de cumpărare de voturi, coruperea politicienilor locali și implicare în tentative de fraudare a alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional.

Pe lista sancțiunilor se regăsesc, printre alții, fosta procuroare anticorupție Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Totodată, pe lista sancțiunilor Uniunii Europene au fost incluși Dumitru Buimistru, prezentator TV, actor și blogger, precum și Veaceslav Valico, prezentat drept activist.

Nu a scăpat de sancțiuni nici Blocul „Victorie”, lansat de Șor, la Moscova, în ajunul alegerilor din 2024. Amintim că membrii blocului au depus deja actele la CEC, pentru a participa la alegerile parlamentare din septembrie, curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Justiția, afectată de greva avocaților? Ministra Veronica Mihailov-Moraru: „Nu e stare de alertă”

Situația din sistemul de justiție este „gestionabilă”, în pofida grevei generale declanșate de avocați. Totuși, există riscul ca unele cauze să fie tergiversate, a subliniat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, într-o declarație pentru presă. Potrivit acesteia, pe parcursul zilei de marți, apărătorii s-au prezentat la toate acțiunile procesuale urgente.

„Ministerul Justiției în această săptămâna aceasta consultări. Am facilitat dialogul între avocați și autorități pentru a se discuta nemulțumirile avocaților și soluțiile ce țin de depășirea acestei situații, pentru că, în primul rând, nu trebuie să pereclităm buna funcționare a sistemului de justiție și apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Pe parcursul zilei de ieri situația a fost una stabilă, într-adevăr, avocații s-au prezentat la toate acțiunile de urgență, însă pe ședințele care au fost planificate din timp, care nu fac parte din categoria de urgențe, au fost depuse cereri de amânare în legătură cu continuarea grevei”, a declarat ministra pentru presă.

Întrebată despre riscurile asociate cu această situație, Mihailov-Moraru a subliniat că, deocamdată, nu este „o stare de alertă”.

„Situația este gestionabilă la moment. Respectăm dreptul avocaților de a fi în dezacord cu anumite modificări legislative ce țin de legea avocaturii, dar acest dezacord nu trebuie să pună în pericol funcționarea sistemului judecătoresc și drepturile cetățenilor trebuie să fie apărate. Ori, dezacordul poate să fie manifestat prin diverse feluri. Riscurile imediate și cele mai de impact au fost atenuate prin introducerea excepțiiilor. Ce ține de celelalte ședințe, trebuie să recunoaștem că suntem în perioada când și judecătorii și procurorii sunt în concedii, nu este o situație de alertă. Dar, totodată, ar putea fi o anumită tergiversare a examinării cauzelor”, a subliniat ministra Justiției.

În ceea ce privește soarta proiectului de lege care a declanșat greva, Mihailov-Moraru a menționat că decizia finală aparține Președinției.

„Decizia respectivă aparține Președinției. O opțiune ar fi promulgarea legii, iar modificările să fie efectuate în următorul Legislativ. A doua opțiune ar fi nepromulgarea și continuarea discuțiilor în cadrul unui grup de lucru, inclusiv la Ministerul Justiției”, a menționat aceasta.

Amintim că marți, 15 iulie, a început greva generală a avocaților din Republica Moldova, care va dura până la Congresul Extraordinar al Avocaților din 25 iulie. În urma discuțiilor purtate luni, 14 iulie, cu autoritățile, la Ministerul Justiției, s-au stabilit unele excepții de la grevă, pentru a asigura continuitatea asistenței juridice.

Astfel, avocații vor putea interveni în următoarele situații:

  • acțiuni procesuale privind reținerea;
  • demersuri privind aplicarea sau prelungirea măsurilor preventive (arest, arest la domiciliu, control judiciar);
  • cauze privind violența în familie;
  • procese cu participarea minorilor;
  • cauze ce implică cetățeni străini sau apatrizi aflați în custodia statului.

Avocații consideră că soluționarea situației este posibilă doar prin nepromulgarea legii de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, motiv pentru care revendicarea privind nepromulgarea legii rămâne actuală.

Președinția a recepționat proiectul de lege cu privire la avocatură, care a generat greva generală a avocaților. Șefa statului urmează să decidă asupra promulgării legii în termen de 14 zile. Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de consilierul prezidențial Igor Zaharov.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: