Benzina se scumpește până la 22 de lei. Explicația ANRE
Full Article 2 minutes read

Benzina se scumpește până la 22 de lei. Explicația ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru perioada 15-17 ianuarie 2022 un preț și mai mare pentru benzină și motorină. Scumpirile au început la începutul săptămânii și au continuat ascensiv în fiecare zi.

Astfel, pentru weekend, ANRE a publicat următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Pentru benzina COR 95 – 22,00 lei/litru;
Pentru motorină – 18,84 lei/litru.

Benzina se scumpește până la 22 de lei. Explicația ANRE

anre.md

Într-un comunicat de presă, ANRE  a remarcat că, pe parcursul ultimelor 6 săptămâni, se atestă o dinamică ascendentă a prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale. Astfel, comparativ cu valorile minime din luna decembrie, cotațiile Platts s-au majorat cu 134,50 $/tona la benzină (sau cu 20,61 %) și 136 $/tona la motorină (sau cu 22,94 %). În cadrul sesiunii din 13.01.2022, prețul petrolului Brent a depășit pragul de 84 $/baril, înregistrând o creștere de cca. 23 % comparativ cu începutul lunii decembrie (a se vedea aici).

Agenția asigură consumatorii că prețurile calculate la produsele petroliere principale de tip standard reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională din ultima perioadă și exclud orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: