Bilanțul începutului de an școlar: 190 de îmbolnăviri în școli și 51 în grădinițe. Câte locuri libere au rămas în spitalele din capitală pentru pacienții cu COVID-19?
Full Article 2 minutes read

Bilanțul începutului de an școlar: 190 de îmbolnăviri în școli și 51 în grădinițe. Câte locuri libere au rămas în spitalele din capitală pentru pacienții cu COVID-19?

Aproape jumătate dintre cazurile de COVID-19 din Republica Moldova au fost depistate în municipiul Chișinău. În prezent, în spitalele din capitală au mai rămas 264 de locuri libere pentru pacienții infectați. Datele au fost prezentate de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției asistență socială și sănătate din cadrul primăriei Chișinău, în cadrul ședinței din 21 septembrie.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în municipiul Chișinău au fost înregistrate circa 20 000 de cazuri de infectare și 403 decese. Cele mai multe victime au vârsta de peste 60 de ani, a declarat șefa Direcției asistență socială și sănătate din cadrul primăriei Chișinău.

De la începutul anului școlar, în instituțiile preuniversitare au fost depistate 190 de îmbolnăviri cu COVID-19, iar în grădinițe – 51 de cazuri.

Potrivit datelor prezentate de viceprimarul Angela Cutasevici, în instituțiile de învățământ primar și secundar, au fost înregistrate 106 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor și 74 de cazuri – în rândul cadrelor didactice. Astfel, în autoizolare au fost plasați 43 de profesori și 1669 de elevi. Aceștia învață în regim online.

În grădinițe au fost raportate două cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul copiilor și 19 cazuri printre educatori. Drept urmare, 84 de copii au fost plasați în autoizolare. În carantină se află și 22 de educatori.

Totodată, două grupe de grădiniță au fost plasate în carantină, a mai spus viceprimarul.

Capacitatea spitalelor din municipiul Chișinău pentru persoanele infectate cu COVID-19 este de 927 de locuri. În prezent, 663 de locuri sunt ocupate. La momentul actual, sunt 202 pacienți în stare gravă, iar 12 sunt intubați.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: