Bill Gates prognozează că pandemia de COVID-19 se va încheia în 2022
Full Article 2 minutes read

Bill Gates prognozează că pandemia de COVID-19 se va încheia în 2022

În cel mai bun caz, pandemia de COVID-19 se va încheia în 2022. De această părere este fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates. Într-un interviu pentru foxnews.com, acesta a precizat că, în SUA, pandemia ar putea să cedeze mai devreme – în vara lui 2021, datorită vaccinului care în prezent este în curs de testare.

Fondatorul Microsoft Bill Gates și-a exprimat opinia, într-un interviu pentru Fox, că pandemia de coronavirus care face ravagii în toată lumea, se va încheia în 2022. Interviul a fost publicat în contextul în care organizația de binefacere fondată de miliardar a alocat $650 mln pentru combaterea coronavirusului.

„Sfârșitul pandemiei, în cel mai bun caz, va veni, cel mai probabil, în 2022. Dar în cursul anului 2021 vom reuși să scădem indicele de răspândire al virusului, dacă vom lua măsuri la nivel global. Din fericire, tehnologia de elaborare a vaccinului deja există, a venit și finanțarea, au fost implicați cei mai buni specialiști. De aceea, sunt optimist și presupun că nu va dura o veșnicie”, a declarat Bill Gates.

Miliardarul american a mai spus că SUA se vor putea întoarce la viața normală de dinainte de pandemie deja în vara anului viitor, datorită progreselor înregistrate în cursul elaborării vaccinului. Gates și-a exprimat, însă, dezamăgirea pentru faptul că SUA nu depun eforturi pentru a produce și a oferi vaccinuri și țărilor mai sărace.

Bill Gates a criticat în repetate rânduri politica exercitată de Washington față de lupta cu COVID-19. În iulie, acesta a calificat testarea oamenilor pentru COVID-19 în SUA drept o „pierdere de timp”, deoarece rezultatele sunt așteptate un timp prea lung. De asemenea, Bill Gates a criticat faptul că mai multe țări au creat „o cursă după vaccin”. Acesta a precizat că graba ar putea favoriza apariția pe piață a unor preparate care nu au fost testate suficient.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: