Biroul Interpol Moldova: Caramalac nu este nici reținut, nici arestat, ci doar localizat
Full Article 2 minutes read

Biroul Interpol Moldova: Caramalac nu este nici reținut, nici arestat, ci doar localizat

Interlopul Grigorii Caramalac nu a fost reținut sau arestat, ci doar localizat. Precizările au fost făcute de către șeful Biroului Național Central Interpol din Moldova, Viorel Țentiu, pentru IPN, după ce presa rusă a anunțat despre reținerea acestuia.

Viorel Țentiu a declarat că s-a autosesizat în baza informațiilor apărute în presa rusă, iar ulterior preluate de presa moldovenească. În acest sens, au urmat demersuri către colegii din Federația Rusă. „

Avem și un răspuns oficial, precum că cetățeanul respectiv a fost localizat în Aeroportul Domodedovo. Dar, plecând de la premisa faptului că deține și cetățenia Federației Ruse, ultimul nu poate fi extrădat în Republica Moldova și nici nu poate fi reținut”, explică Viorel Țentiu.

Șeful Biroului a precizat că Grigore Caramalac nu este nici reținut, nici arestat, ci doar localizat, adică a fost stabilit locul aflării. Cât despre cercetarea în cadrul dosarelor din Republica Moldova, Viorel Țentiu a spus că în acest sens ar putea să se pronunțe organele procuraturii.

Amintim că NM a discutat în dimineața de 1 februarie cu reprezentanții Procuraturii Generale, care au precizat că nu dețin, deocamdată, informații privind eventuala reținere a lui Grigorii Caramalac.

Acesta este dat în căutare internațională și este vizat în două dosare penale: pentru șantaj și pentru tentativă de omor. În 2008, Caramalac a primit cetățenia Rusiei, cu toate că de la sfârșitul anilor 90 se afla în urmărire.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: