Biserica se roagă, Ceban interzice. Evenimentul organizat de comunitatea LGBT+ va fi anulat?
Full Article 1 minutes read

Biserica se roagă, Ceban interzice. Evenimentul organizat de comunitatea LGBT+ va fi anulat?

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că nu va permite desfășurarea, în Chișinău, a marșului organizat de comunitatea LGBT+. 

Marșul homosexualilor, planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook, fără să ofere alte detalii.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce, tot pe 31 mai, Mitropolia Moldova a publicat o declarație prin care solicită să fie interzisă desfășurarea evenimentelor din cadrul Moldova Pride, organizat de comunitatea LGBT+.

UPDATE (17:16) Contactată de NM, Angelica Frolov, reprezentanta „GENDERDOC-M”, prima organizaţie pentru drepturile lesbienelor, gay-ilor, persoanelor bisexuale și transgen din R. Moldova, a precizat că Ion Ceban nu deține competențele necesare pentru a interzice desfășurarea marșului. Activista a precizat că acest lucru îl poate face, eventual, doar instanța de judecată. Prin urmare, marșul ar urma să aibă loc așa cum a fost planificat.

Amintim că festivalul Moldova Pride este planificat pentru perioada 13-19 iunie. Anterior, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au adoptat o decizie la nivel local, prin care se interzice organizarea evenimentelor comunității LGBT+.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: