Blocuri construite ilegal în Chișinău pentru a acoperi cheltuielile MAN-ului? Reacția lui Ion Ceban
Full Article 3 minutes read

Blocuri construite ilegal în Chișinău pentru a acoperi cheltuielile MAN-ului? Reacția lui Ion Ceban

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) îl acuză pe edilul Ion Ceban că ar susține construcția unor complexe locative multietajate în Chișinău din „nevoia stringentă de bani pentru a pune în funcțiune noul partid al primarului”. Potrivit PAS, în caz că vor fi aprobate construcțiile, deciziile vor fi atacate. Contactată de NM, Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a primarului, a spus că declarațiile PAS sunt politice și au ca scop de a sustrage atenția cetățenilor de la scumpirile din ultimul timp.

PAS spune că la ultima ședință a CMC, primarul a inclus, pe ordinea de zi, 5 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ).

„Însă, după ce fracțiunea PAS a bătut alarma și a publicat un material cu mai multe detalii despre șirul de probleme admise de Primăria Municipiului Chișinău și Direcția arhitectură, a venit un viceprimar și a anunțat că anulează ședința CMC. Pretextul invocat era pandemia, însă adevărul este altul”, comunică cei de la PAS.

Reprezentanții fracțiunii declară că realitatea este următoarea: „După ce vor fi ridicate noile complexe locative, familiile din aceste case nu vor avea unde să-și ducă copiii la școală sau grădiniță, pentru că proiectele respective nu prevăd asigurarea copiilor cu locuri necesare în instituții de învățământ. Este grav faptul că Primăria nu pentru prima dată acceptă construcția unor complexe locative multietajate, fără infrastructură socială”.

PAS din CMC mai declară că este împotriva construcțiilor și, în caz că vor fi votate, le va contesta în instanțele de judecată.

„Înțelegem că la moment e nevoie stringentă de bani pentru a pune în funcțiune noul partid al primarului Ion Ceban. Probabil că primarului Ion Ceban puțin îi pasă, el se gândește la politica mare și mai puțin la soluționarea problemelor sistemice din oraș. Fracțiunea PAS din CMC este împotriva construcției acestor furnicare din beton și în caz că ele vor fi votate, noi le vom contesta în toate instanțele corespunzătoare” a declarat Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Contactată de NM, Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a primarului, a spus că declarațiile PAS sunt pentru a sustrage atenția cetățenilor de la scumpirile din ultimul timp.

„Sunt declarații politice care de fapt au ca scop să ducă lumea în eroare, dar și să sustragă atenția cetățenilor de la problemele grave de scumpirile cu care ne confruntăm în fiecare zi în urma deciziilor lor. Este o metodă lașă de a se acoperi în timp ce Primarul a depus cerere la Procuratura Generală împotriva ultimelor scumpiri la gaz cu efect retroactiv, 1 ianuarie”, a declarat Ixari.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

***

Pe 30 decembrie 2021, Ion Ceban a anunțat, în cadrul unui briefing care a avut loc în sediul Primăriei Chișinău, că lansează Mișcarea Alternativa Națională (MAN), prin care își propune să „apere interesele tuturor cetățenilor”.

La rândul ei, președinta țării Maia Sandu a îndemnat instituțiile de resort să „fie foarte atente cum se finanțează partidele politice”. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 31 decembrie a unei emisiuni la postul național de radio, în contextul anunțului făcut în ajun de primarul capitalei Ion Ceban, privind crearea MAN.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: