Boeing cere imobilizarea la sol a 128 de avioane de tip 777 după incidentul din Colorado
Full Article 2 minutes read

Boeing cere imobilizarea la sol a 128 de avioane de tip 777 după incidentul din Colorado

Constructorul american de avioane Boeing a cerut imobilizarea la sol a unui număr de 128 de avioane comerciale de tip Boeing 777 din întreaga lume, după ce o aeronavă de acest tip aparţinând companiei United Airlines a trebuit să se întoarcă şi să efectueze o aterizare de urgenţă în urma unor probleme apărute la motorul din dreapta.

În timp ce Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a ordonat inspecţii suplimentare asupra anumitor avioane comerciale de tip Boeing 777, compania aeriană americană United Airlines, căruia îi aparţinea avionul implicat în incidentul din Colorado, precum şi principalele companii aeriene japoneze, JAL şi ANA, au imobilizat la sol aparatele echipate cu un motor similar cu cel care a provocat incidentul de sâmbătă.

United Airlines a precizat că a decis, în mod voluntar, să retragă din serviciu cele 24 de avioane Boeing 777 din flota sa estimând că „doar un mic număr de clienţi vor fi incomodaţi”. La rândul lor companiile Japan Airlines (JAL) şi All Nippon Airways (ANA) au anunţat că au imobilizat la sol 13 respectiv 19 avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000, adăugând că au evitat anularea de zboruri prin utilizarea altor aparate.

Un Boeing 777 United Airlines cu 231 de pasageri la bord şi 10 membri ai echipajului se îndrepta spre Honolulu (Hawaii) când a trebuit să se întoarcă şi să efectueze o aterizare de urgenţă după probleme apărute la motorul din dreapta, a declarat compania aeriană.

Pandemia de Covid-19 şi consecinţele sale catastrofale pentru transportul aerian internaţional au antrenat anularea comenzilor pentru mai multe sute de avioane de pasageri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: