Bolea a bătut la ușa CEC, după ce PAS a distribuit ziare despre referendum: „A încălcat legea”. Reacția partidului de guvernare
Full Article 2 minutes read

Bolea a bătut la ușa CEC, după ce PAS a distribuit ziare despre referendum: „A încălcat legea”. Reacția partidului de guvernare

Deputatul neafiliat Vasile Bolea anunță că a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC), după ce PAS a distribuit ziare despre referendumul privind aderarea la UE. Parlamentarul, care a părăsit rândurile socialiștilor pentru a adera la Partidul „Renaștere”, afiliat fugarului Ilan Șor, acuză partidul de guvernare că ar fi încălcat, astfel, „flagrant legea”. Într-o reacție pentru NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat că partidul pe care îl reprezintă a promovat mereu integrarea europeană a Republicii Moldova și l-a îndemnat și pe Bolea să o facă.

„Am depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală în legătură cu distribuirea ziarelor despre referendumul pro-european de către PAS. (…) Am considerat că este imperativ să semnalez încălcarea Codului Electoral de către cei aflați la guvernare. Distribuirea acestor ziare de către PAS încalcă flagrant legea, iar CEC ar trebui să se expună și să sancționeze acești „luptători pentru democrație”. Sper că CEC va desfășura o investigație riguroasă și obiectivă pentru a stabili dacă există temei pentru sancționarea PAS în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Bolea.

Într-o reacție pentru NM, Adriana Vlas a declarat că „Partidul Acțiune și Solidaritate mereu a promovat integrarea europeană a Republicii Moldova”. „Îl îndemnăm și pe domnul Bolea să susțină acest efort. Să fim uniți pentru Moldova Europeană”, a precizat purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare.

***

Amintim că mai mulți reprezentanți PAS s-au mobilizat în acest weekend în localitățile din țară, în contextul referendumului inițiat de președinta Maia Sandu. Președintele Parlamentului, premierul, un ministru, mai mulți deputați, inclusiv șefa statului Maia Sandu au efectuat vizite în raioane în acest weekend pentru a le vorbi cetățenilor despre referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. În timpul întrevederilor, politicienii au distribuit inclusiv ziare despre referendumul privind aderarea la UE. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: