Bolsonaro a fost învins la alegerile prezidențiale din Brazilia cu un scor uluitor. Lula de Silva obține al treilea mandat
Full Article 2 minutes read

Bolsonaro a fost învins la alegerile prezidențiale din Brazilia cu un scor uluitor. Lula de Silva obține al treilea mandat

Brazilia va avea un președinte nou. Fostul șef de stat Luiz Inacio Lula da Silva, condamnat anterior la închisoare pentru acte de corupție, a obținut majoritatea voturilor în cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial. Jair Bolsonaro, care a fost în ultimii patru ani la putere, a pierdut la diferență de doar 1%.

Lula a obținut 50,9% dintre voturi în urma scrutinului din 30 octombrie, în timp ce Bolsonaro a adunat 49,1% din sufragii. Învestirea lui Lula, în vârstă de 77 de ani, este programată pentru 1 ianuarie.

Victoria lui Lula marchează o revenire uluitoare pentru liderul de stânga, care a fost condamnat în 2018 la 19 luni de închisoare pentru luare de mită. Condamnările pentru corupție au fost anulate în 2021 de Curtea Supremă, ca urmare a unor iregularităţi în timpul proceselor, deschizându-i calea pentru a candida pentru un al treilea mandat prezidențial, notează hotnews.ro.

Lula și Bolsonaro s-au insultat pe perioada întregii campanii

Bolsonaro l-a insultat pe Lula: „hoț”, „fost prizonier”, „alcoolic” sau „dizgrație națională”. Acesta din urmă a întors atacurile: „pedofil”, „canibal”, „ucigaș în masă” sau „mic dictator”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: