Bombardamente la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Este utilizată artilerie și arme de foc de mare calibru
Full Article 2 minutes read

Bombardamente la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Este utilizată artilerie și arme de foc de mare calibru

Noi escaladări la granița armeano-azerbaidjană. Ministerul armean al Apărării a raportat că armata azeră bombardează orașele de graniță ale țării cu artilerie și folosind drone. La rândul său, Azerbaidjanul a numit conflictul militar de la graniță o provocare pe scară largă a forțelor armate armene, pe care le-a acuzat că ar bombarda pozițiile, adăposturile și bazele armatei azere, scrie Euro News.

„De la 00.05 pe 13 septembrie, unitățile Forțelor Armate azere au început bombardamentele intensive de artilerie, arme de calibru mare, în direcția pozițiilor armenești de lângă Goris, Sotk și Jermuk”, citează departamentul militar armean, agenția RIA Novosti.

La rândul său, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a numit conflictul militar de la graniță o provocare pe scară largă a forțelor armate armene și a acuzat Erevanul că bombardează pozițiile, adăposturile și bazele armatei azere din regiunile Dashkesan, Kelbajar și Lachin. Departamentul a spus că erau morți în rândurile unităților sale.

Cabinetul de miniștri al Armeniei a raportat că, din cauza agravării situației de la graniță, premierul Nikol Pashinyan a avut o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin înainte de ședința Consiliului de Securitate al Armeniei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: