Bombardamentul masiv asupra Lvov: un bărbat și-a pierdut întreaga familie – soția și cele 3 fiice (FOTO/VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Bombardamentul masiv asupra Lvov: un bărbat și-a pierdut întreaga familie – soția și cele 3 fiice (FOTO/VIDEO)

Urmare a bombardamentului rus asupra orașului ucrainean Lvov, din dimineața zilei de 4 septembrie, au fost ucise șapte persoane, printre care 3 copii, iar alte 45 au ajuns la spital. Primarul de Lvov a publicat o imagine cu familia Bazilevici, menționând că în această familie doar bărbatul a rămas în viață. Soția lui Iaroslav și cele trei fiice ale lor au murit. 

Fata cea mai mare a lui Iaroslav avea 21 de ani. Celelalte două aveau câte 18 și, respectiv, 7 ani. Mama lor avea 43 de ani. Primarul de Lvov, Andrei Sadovîi, a menționat că cele patru persoane „au murit în propria lor casă”.

BBC News scrie că fata de 18 ani era studentă în anul II la Universitatea Catolică din Ucraina. Fata de 21 de ani lucra manager de program pentru biroul „Lvov – capitala tineretului din Europa 2025”. Un corespondent BBC în Ucraina a vorbit în ajunul tragediei cu tânăra, convenind asupra unei cooperări. Tatăl familiei, Iaroslav Bazilevici, provine din familia lui Ivan Franko – poet, scriitor, publicist și om politic ucrainean, considerat a fi unul din cei mai importanți clasici ai literaturii ucrainene. 

Serviciul de Urgență al Ucrainei a informat ulterior că, în momentul atacului, mama și cele trei fete se aflau pe scara casei. În același timp, potrivit martorilor oculari, soțul femeii s-a întors în apartament. 

Potrivit sursei, bărbatul a fost transportat la spital și se află în reanimare, în stare critică.

În dimineața zilei de 4 septembrie, la ora 05:00, primarul de Lvov a anunțat că orașul este atacat. El a cerut locuitorilor să rămână în adăposturi. Ulterior a raportat despre 7 morți, printre care trei copii. Guvernatorul regiunii Lvov Maxim Kozițkii a spus că urmare a atacului cel puțin șapte monumente arhitecturale de importanță locală au fost avariate. El a mai declarat că a fost avariat un centru regional de medicină sportivă și reabilitare. Peste 70 de geamuri au fost sparte. Tot aici, tavanul s-a prăbușit în șase birouri. Mai multe calculatoare și echipamente medicale au fost distruse. Igor Zinkevici, deputat în consiliul local Lvov, a raportat că 11 persoane rănite sunt în stare critică în spitalele din Lvov. El a mai spus că sunt înregistrate distrugeri în trei școli și într-un centru de creativitate din Lvov. Alte peste 50 de case din centrul orașului Lvov au fost avariate. Detalii AICI.

Cu referire la acest bombardament, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că armata rusă a efectuat un „atac de grup” asupra întreprinderilor complexului militar-industrial din Lvov, inclusiv cu rachete hipersonice „Pumnal” și drone de atac.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: