Bucata de tavan, căzută peste o studentă din Chișinău: Ministerul Culturii a inițiat anchetă de serviciu și a cerut explicații de la Academia de Muzică
Full Article 2 minutes read

Bucata de tavan, căzută peste o studentă din Chișinău: Ministerul Culturii a inițiat anchetă de serviciu și a cerut explicații de la Academia de Muzică

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a reacționat la cazul din căminul Academiei de Muzică, Teatru, și Arte Plastice, unde o bucată de tavan a căzut peste o studentă. Oficialul a anunțat că a fost inițiată o anchetă de serviciu, totodată a solicitat conducerii Academiei „să manifeste grijă maximă față de condițiile de cazare și de studii ale tinerilor”. 

Prodan a spus că Ministerul Culturii s-a autosesizat și că instituția a inițiat o anchetă de serviciu pe acest caz.

Oficialul a mai precizat că Academia este finanțată conform planului și formulei în vigoare. „Iar referitor la rezultatele anchetei vom informa suplimentar”, a menționat el. În același timp, Prodan a adăugat că Academia a revenit în subordinea Ministerului Culturii al Republicii Moldova în luna septembrie 2022.

Totodată, ministrul a solicitat conducerii Academiei „să manifeste grijă și responsabilitate maximă față de condițiile de cazare și de studii ale tinerilor”.

La solicitarea Ministerului Culturii de a prezenta explicații pe marginea incidentului, administrația Academiei a menționat că „nu au fost plângeri ale studenților referitor la starea odăilor. Până la acest caz s-a întâmplat că a căzut tencuiala în sălile de baie, din cauza umidității, situația fiind remediată imediat, însă în camere asemenea incident a avut loc pentru prima dată”, se arată într-o declarație a Ministerului, condus de Sergiu Prodan.

***

Într-una dintre camerele căminului Academiei de Muzică, Teatru, și Arte Plastice, o bucată de tavan a căzut peste o studentă. Incidentul a avut loc pe 2 mai, în jurul orei 09:00. Contactat de NM, prorectorul serviciului administrativ și gospodărie al instituției Ion Butucea a declarat că „nimic grav nu s-a întâmplat, doar s-a desprins tencuiala”. El a mai spus că la fața locului urmează să vină un expert în domeniu pentru a stabili din ce cauză s-a produs incidentul.

Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare, în seara zilei de 2 mai. Se menționa că studenții observaseră de ceva timp fisurile de pe pod și anunțaseră șefa căminului, iar aceasta, la rândul ei, conducerea Academiei. Cu toate acestea, șefia instituției ar fi răspuns că nu există suficiente fonduri pentru a repara construcția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: