Bucate și produse alimentare la domiciliu. Lista tuturor localurilor și magazinelor care efectuează livrări
Full Article 3 minutes read

Bucate și produse alimentare la domiciliu. Lista tuturor localurilor și magazinelor care efectuează livrări

Primăria municipiului Chișinău a publicat lista magazinelor și a localurilor din capitală care presează servicii de livrare a produselor și bucatelor la domiciliu. Comunicatul vine în contextul în care autoritățile au recomandat moldovenilor să se izoleze la domiciliu pe perioada pandemiei coronavirusului de tip nou.

Astfel, ca să evite deplasările prin oraș și expunerea riscului de infectare, pe perioada declarării situației de urgență pentru prevenirea infecției cu COVID-19, cetățenii pot beneficia de serviciile de catering ale unităților de alimentație publică, precum și ale magazinelor online care livrează bucate și produse alimentare la domiciliu.

Cei interesați pot comanda, online sau la telefon, mâncare gata preparată sau produsele alimentare de primă necesitate: pâine, legume, fructe, crupe, paste și carne proaspăta, iar livrarea va fi asigurată prin curierat la domiciliul solicitantului.

În acest sens, Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii a publicat listele agenților economici care prestează acest tip de servicii.

lista unităților de alimentație publică care prestează servicii de livrare a bucatelor la domiciliu

lista magazinelor online care prestează servicii de livrare a produselor alimentare la domiciliu

Potrivit celor mai recente date publicate de Minsiterul Sănătății, în Republica Moldova sunt 30 de persoane infectate cu COVID-19. Unul dintre pacienți, o femeie de 61 de ani, internată la Spitalul Republican a decedat în această noapte la 2.45, după 4 zile de lupte pentru viața ei. Pacienta mai suferea de diabet și hipertensiune. O altă pacientă s-a vindecat.

În contextul pandemiei, la nivel național, a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou, iar pe 17 martie, parlamentul a declarat stare de urgență la nivel național, pentru o perioadă de 60 de zile.

Toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, funcționează numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO. La fel, din 17 martie a fost sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: