Bunică și nepot de 5 ani, loviți de mașină pe o trecere de pietoni la Telecentru. Ce spun medicii?
Full Article 2 minutes read

Bunică și nepot de 5 ani, loviți de mașină pe o trecere de pietoni la Telecentru. Ce spun medicii?

Un copil de 5 ani și bunica sa de 47 de ani au fost loviți de o mașină în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs în dimineața de 17 ianuarie, în cartierul Telecentru al capitalei.

Potrivit Ninei Dubovca, ofițer de presă al poliției capitalei, accidentul a fost înregistrat la 07:15, pe strada Miorița.

„Mașina de marca Toyota, condusă de o șoferiță de 49 ani, a tamponat doi pietoni – un copil de 5 ani și bunica acestuia în vârstă de 47 de ani. Ambii au fost preluați de ambulanță”, a precizat Dubovca.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă Dorina Arseni a precizat că femeia a fost consultată de medici și va fi tratată ambulatoriu, starea sa nefiind gravă. Nu am reușit să aflăm care este starea copilului accidentat.

Mai mulți activiști civici au organizat pe 17 ianuarie un flashmob cu genericul „Pietonii au dreptul la viața!” în fața Primăriei Municipiului Chișinău. Aceștia au cerut autorităților implementarea măsurilor și strategiilor, care previn accidentele rutiere mortale.

Pe 23 decembrie, un copil de 10 ani a fost lovit mortal de o mașină pe o trecere de pietoni, în apropierea Aeroportului Internațional Chișinău. Șoferul și-a recunoscut vina. Dosarul a fost expediat în instanța de judecată.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: