Burse lunare și premii de la 40 până la 225 de mii de lei pentru Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan
Full Article 2 minutes read

Burse lunare și premii de la 40 până la 225 de mii de lei pentru Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan

Luptătoarele Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan vor fi premiate de Guvernul Republicii Moldova pentru rezultate înregistrate la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, pentru medalia de aur, Anastasia Nichita va primi 225 mii de lei, iar Irina Rîngaci, care a câștigat medalia de bronz, va avea un premiu de 90 mii de lei. De asemenea, Mariana Draguțan, care a obținut locul cinci la Campionat, va fi remunerată cu 40 mii de lei.

Totodată, pentru performanțele obținute, Guvernul oferă sportivilor burse lunare în valoare de 20 mii de lei pentru locul I, 12 mii de lei pentru locul III și 10 mii de lei pentru locul V.

„Felicităm sportivele și antrenorii pentru rezultatele obținute și le mulțumim pentru munca depusă!”, scrie Guvernul.

Amintim că Anastasia Nichita a cucerit titlul de campioană mondială seniori la competiția de la Belgrad, pe 15 septembrie. Moldoveanca a învins-o în finala categoriei de până la 59 de kilograme pe reprezentanta Norvegiei, Grace Bullen. Irina Rîngaci, campioana mondială de anul trecut, a obținut medalia de bronz, Mariana Draguțan, locul 5, iar Iulia Leorda, locul 17.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: