„Ca tată, vin cu un apel către toți părinții”. Primarul capitalei îndeamnă la evitarea terenurilor de joacă
Full Article 2 minutes read

„Ca tată, vin cu un apel către toți părinții”. Primarul capitalei îndeamnă la evitarea terenurilor de joacă

Primarul capitalei, Ion Ceban, a îndemnat părinții să nu permită copiilor accesul la terenurile din joacă, din cauza pericolului ridicat al răspândirii noului coronavirus. Într-o postare pe pagina sa de Facebook din 9 iunie, edilul a menționat că locurile respective ar putea fi, din nou, sigilate.

„Nu permiteți accesul copiilor la terenurile de joacă din parcuri, zonele verzi, dar și curțile blocurilor, deoarece prezintă pericol de infectare cu coronavirus. Am solicitat părerea specialiștilor în acest sens, iar dacă va fi necesar, terenurile de joacă vor fi iarăși sigilate”, a scris Ceban.

Ion Ceban a mai scris că spaţiile publice şi scările blocurilor vor fi dezinfectate. De asemenea, edilul a menționat că a rugat responsabilii să verifice activitatea şi măsurile de profilaxie în centrele comerciale din capitală, care şi-au reluat activitatea din 8 iunie.

„Ne dorim ca vizitatorii să fie în siguranţă, noi nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor. Comercianții care nu se vor conforma deciziei comisiei municipale, trebui să fie sancționați”, a adăugat primarul capitalei.

Amintim că, deși starea de urgență în Republica Moldova s-a încheiat pe 15 mai, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică nu a ridicat, deocamdată, interdicția privind aflarea persoanelor pe terenurile de joacă. Mai multe detalii despre ce este permis și ce este interzis, în prezent, în R. Moldova puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: