Cadavrul lui Navalnîi, de negăsit de trei zile. Mama opozantului nu este lăsată să intre în morga din Salehard
Full Article 2 minutes read

Cadavrul lui Navalnîi, de negăsit de trei zile. Mama opozantului nu este lăsată să intre în morga din Salehard

Trupul neînsuflețit al opozantului rus Alexei Navalnîi rămâne de negăsit pentru a treia zi. Mama politicianului, găsit mort într-o închisoare din Siberia, unde își ispășea pedeapsa, și avocatul acesteia, au ajuns din nou la morga din Salehard. Și de această dată, femeia nu a fost lăsată să intre. Mai mult, angajații morgii au refuzat să-i spună mamei lui Navalnîi dacă cadavrul fiului ei se află sau nu acolo. Declarațiile au fost făcute de purtătoarea de cuvânt al opozantului rus, Kira Iarmîsh.

„Dimineața devreme, mama lui Alexei și avocații au ajuns la morgă. Nu li s-a permis să intre. Unul dintre avocați a fost literalmente împins afară. Când au fost întrebați dacă corpul lui Alexei este acolo, angajații nu au răspuns”, a declarat Iarmîsh, citată de publicația „Meduza”.

Între timp, în mai puțin de două zile, peste 47 de mii de persoane au trimis apeluri la Comitetul de anchetă al Federației Ruse prin care au cerut ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie predat familiei sale.

Salehard este cel mai apropiat oraș mare de satul Harp, unde se află IK-3, colonia în care Navalnîi își ispășea pedeapsa, după cum spunea el, din motive politice. Mama și avocatul său au ajuns deja la morgă, pe 17 februarie. Instituția era însă, închisă. După ce au așteptat ore în fața ușii, angajații morgii i-au informat că nu au trupul lui Navalnîi. Familia a făcut atunci apel la autorități să îi lase să preia cadavrul opozantului rus.  Comitetul de anchetă a precizat, însă, că acesta va fi eliberat doar după ce va fi făcută autopsia. Detalii – AICI.

Amintim că Alexei Navalnîi, principalul critic al lui Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie. El avea doar 47 de ani. Deocamdată nu este clară cauza morții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: