Campionatul național de judo s-a desfășurat fără liderii de bază. Ce s-a întâmplat?
Full Article 2 minutes read

Campionatul național de judo s-a desfășurat fără liderii de bază. Ce s-a întâmplat?

Au fost desemnați campionii Republicii Moldova la judo. Este vorba despre: Adrian Veste, Vlad Mitru, Nicon Zaboroșciuc, Nicolae Foca și Mihai Marchitan. La feminin, s-a impus Adelina Țuguțchi. Șase membri ai lotului național au lipsit de la competiție. Aceștia se pregătesc pentru turneul de la Abu Dhabi, din seria Grand Slam, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) pe 21 noiembrie.

Potrivit organizatorilor, chiar dacă au lipsit Denis Vieru, Victor Sterpu și Dorin Goțonoagă, au fost lupte interesante în categoriile de greutate 66, 73 și 81 kg.

La 66 kg, Adrian Veste l-a învins în finală pe Sergiu Roșca. La 73 kg, Cornel Andrieș l-a învins pe Vlad Mitru. La 81 kg, Nicon Zaboroșciuc a devenit pentru a treia oară campion după ce s-a impus în ultimul act în fața lui Mihail Latîșev. În alte categorii de greutate au câștigat Nicolae Foca (60 kg) și Mihail Marchitan (90 kg), potrivit CNOS.

De la competiţie au lipsit 6 membri ai lotului naţional, care marți vor merge la Abu Dhahi pentru a concura la un turneu din seria Grand Slam.

„Lipsesc liderii de bază, dar nu toţi, deoarece participăm la ultimul turneu al anului din Abu Dhabi. Acest lucru ne ajută să identificăm alţi sportivi noi, deoarece dacă sunt liderii, nu au şanse de a deveni campioni sau premianţi”, a declarat antrenorul lotului național de judo, Valeriu Duminică.

Lupte spectaculoase au fost şi la feminin. Adelina Țuguțchi s-a impus la 78 kg după un procedeu spectaculos.

După anularea turneului de anul trecut, la actuala ediţie s-au adunat peste 200 de sportivi din toate raioanele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: