Când vom avea căldură în școlile și grădinițele din Chișinău? Precizările Termoelectrica
Full Article 2 minutes read

Când vom avea căldură în școlile și grădinițele din Chișinău? Precizările Termoelectrica

Termoelectrica este pregătită din punct de vedere tehnic să conecteze grădinițele și școlile la agentul termic. Astăzi sau mâine urmează a fi luată o decizie în acest sens, a precizat edilul Ion Ceban. Decizia va fi luată după ce autoritățile, astăzi, vor face cunoștință cu numărul instituțiilor care solicită conectarea la agentul termic. 

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a spus că toate instituțiile din subordine au efectuat spălarea sistemelor de încălzire, fiind semnate și pașapoartele tehnice.

„De joi, sectoarele au raportat că temperatura medie în grupe este de 15-18 grade, dar această situație a fost în săptămâna anterioară când temperaturile erau ceva mai mari decât în ultimele zile când atestăm o scădere a temperaturii de afară. Urmează până la ora 14:00, șefii de sectoare să raporteze câți manageri de instituții au solicitat conectarea la agentul termic. În situația în care o să avem mai multe solicitări o să vă anunțăm suplimentar”, a menționat Pavaloi, la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău.

El a mai precizat că regulamentar, dacă se înregistrează o temperatura mai mică decât 18 grade – „ar urma să conectăm instituțiile de educație timpurie la agentul termic”.

Cu referire la școli, licee și gimnazii, Pavaloi a spus că de cele mai multe ori, solicitarea conectării la agentul termic vine după vacanța de toamnă. „Dar în momentul în care vom avea și solicitări din partea managerilor instituțiilor secundare vă anunțăm suplimentar”, a declarat șeful adjunct al Direcției.

Directorul interimar al „Termoelectrica”, Vasile Leu, a spus că întreprinderea este gata să conecteze instituțiile la agentul termic.

„Într-adevăr în ultimele zile temperatura a mai scăzut, în general, în perioada nocturnă. Acum, reieșind din prognoza care este pentru această săptămână, în următoarele zile avem temperaturi de peste +18 grade, însă în intervalul nocturn temperaturile sunt scăzute. Din punct de vedere tehnic, noi suntem gata pentru a conecta și instituțiile preșcolare și alte instituțiile de primă importanță. Urmează autoritatea publică locală să decidă, ulterior noi vom purcede în comun cu reprezentanții direcției să conectăm consumatorii”, a menționat Leu.

„Din câte înțeles, azi – mâine decidem cum să procedăm”, a conchis edilul Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: