Când vor fi reluate zborurile dintre Moldova și Rusia? Răspunsul președintei Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Când vor fi reluate zborurile dintre Moldova și Rusia? Răspunsul președintei Maia Sandu

Cursele avia dintre Republica Moldova și Federația Rusă ar putea rămâne anulate și în continuare, cel puțin până când nu se va termina războiul din Ucraina, susține președinta Maia Sandu. Potrivit șefei statului, decizia este luată, inclusiv, din cauza riscurilor de securitate la adresa Moldovei.

„Nu vor fi reluate, din cauza riscurilor la adresa securității statutului”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul emisiunii „Новая неделя с Анатолием Голя” de la TV8.

Amintim că Republica Moldova a sistat zborurile dintre Moldova și Rusia în februarie 2022, după ce Federația Rusă a invadat Ucraina. Ulterior, pe 9 septembrie 2022, compania Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova, începând 1 octombrie același an. A doua zi, pe 10 septembrie, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a emis o directivă operațională prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.

Atunci autoritățile de la Chișinău au declarat că „astfel de zboruri sunt riscante” și au catalogat anunțul Air Moldova drept „un instrument de manipulare și dezinformare”. Moscova a reacționat cu critici la adresa Chișinăului, pe care l-a acuzat că ar „impune voința politică în pofida raționamentului economic și a adevăratelor dorințe și interese ale propriilor cetățeni”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: