Candidatul PSRM la șefia Primăriei Bălți, după ce a fost întrebat despre legăturile cu interlopul Grigore Caramalac: „Nu inventați basme”
Full Article 3 minutes read

Candidatul PSRM la șefia Primăriei Bălți, după ce a fost întrebat despre legăturile cu interlopul Grigore Caramalac: „Nu inventați basme”

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar de Bălți, Maxim Moroșan, a vorbit, pe 15 noiembrie, despre relațiile pe care le are cu interlopul din Moldova Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”. Întrebat despre legătura pe care o au, Moroșan a recunoscut că îl cunoaște pe Caramalac, dar a îndemnat jurnaliștii să nu-l mai lege de „povestea veche” în care acesta este vizat.

„Îl cunosc pe acest om ca vicepreședinte al Federației de lupte sportive din Rusia.  Am luat parte la campania pentru a ajuta boxerii și sportivii noștri. Ne-am cunoscut atunci când s-a oferit să doneze echipament pentru sportivii de lupte. Am acceptat-o. Îl cunosc ca pe o persoană care participă la acțiuni și își ajută compatrioții. Nu are rost să mă legați de povestea lui veche. În 1998 aveam 9 ani. Și când mass-media încearcă să mă prezinte ca un fel de element criminal, atunci, repet, aveam 9 ani. Nu ar trebui să inventați basme și povești pentru a speria oamenii”, a spus Moroșan.

Întrebat de un jurnalist de ce „acceptă în continuare cadouri de la un criminal care este căutat în Moldova”, Moroșan a spus că „pe teritoriul Federației Ruse el nu este un criminal”.

„Îl vezi lângă mine? Ți-am răspuns la întrebare”, a spus Moroșan.

Reamintim că Maxim Moroșan deține o afacere în Rusia, iar în declarațiile de venit depuse de candidații electorali, toate veniturile sale sunt indicate în ruble. El conduce organizația „Eu sunt bălțean”, care, potrivit presei, este asociată cu autoritatea criminală Grigore Caramalac. Moroșan se află, inclusiv, la conducerea Uniunii ruso-moldovenești a antreprenorilor. Anterior, presa a scris că Fundația „IFAVIS”, condusă de Caramalac, ar participă și la organizarea evenimentelor Uniunii.

***

Menționăm că dosarul în care Grigore Caramalac a fost acuzat de crearea unei comunități criminale, responsabilă de multe infracțiuni grave, a fost clasat în Moldova. Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au declarat anterior pentru NM că este vorba despre un dosar penal, materialele căruia Moldova le-a transmis de mai mult timp în Rusia.

În anul 2008, Grigore Caramalac a obținut cetățenia Rusiei, dar de la sfârșitul anilor 1998 era anunțat în căutare. Autoritățile Moldovei au solicitat de nenumărate ori extrădarea lui Caramalac, iar Rusia refuza. Apoi a solicitat materialele din acest dosar penal.

În anul 2013, Andrei Pântea, pe atunci prim-adjunct al procurorului general, a dat indicații ca dosarul penal împotriva lui Caramalac să fie transmis în Rusia. Ulterior, Caramalac a comunicat jurnaliștilor că în Rusia, acest dosar penal împotriva sa a fost clasat din „lipsa componenței infracțiunii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: