Candidatul PSRM sau PAS? Cine ar deveni președinte, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri
Full Article 1 minutes read

Candidatul PSRM sau PAS? Cine ar deveni președinte, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri prezidențiale, candidatul propus de Partidul Sociliștilor din Moldova (PSRM) ar acumula cele mai multe voturi. Pe locul secund s-ar clasa candidatul susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), arată rezultatele sondajului „Barometrul opiniei publice, decembrie 2019” (BOP).

Astfel, potrivit BOP, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 23,58% dintre participanții la sondaj și-ar da votul pentru candidatul propus de PSRM, iar 17,55 pentru cel propus de PAS. Candidatul PDM ar fi susținut de 6,02% dintre respondenți, iar cel al PPDA de puțin peste 2%.

Totodată, 10% dintre respondenți spun că președintele țării ar trebui să fie o femeie, alți 35% cred că Republica Moldova ar trebui condusă de un bărbat. În același timp, 57% dintre participanții la sondaj susțin că nu contează sexul președintelui.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-23 decembrie 2019 pe un eșantion de 1187 de persoane și are o marjă eroare de 2,84%, potrivit autorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: