Candu: 11 deputați Pro Moldova au fost în Turcia, la sfârșit de august, la un eveniment corporativ
Full Article 2 minutes read

Candu: 11 deputați Pro Moldova au fost în Turcia, la sfârșit de august, la un eveniment corporativ

Președintele Partidului Pro Moldova, deputatul Andrian Candu, susține că 11 sau 12 deputați ai formațiunii au fost la sfîrșit de august, început de septembrie, în Istanbul, Turcia. Potrivit acestuia, călătoria a fost necesară pentru ca parlamentarii să ia o decizie cu privire la campania electorală. În cadrul ediției din 15 octombrie a emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Candu a negat că s-ar fi întâlnit acolo cu Vladimir Plahotniuc.

„Am fost în Turcia la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie. Am fost cu echipa Partidului Pro Moldova la un eveniment corporativ. Turcia este singura destinație unde moldovenii au putut călători în luna august. Noi am vrut să luăm decizia ce ține de participarea sau nu în campania electorală mai departe de ochii spionajului lui Dodon”, a declarat Andrian Candu.

Politicianul a precizat că unii deputați au fost însoțiți de partenerii lor de viață, iar cheltuielile le-au achitat fiecare din propriul buzunar. Călătoria a durat două zile.

„Noi am zburat practic pe data de 29 august și am revenit pe 31 august. Noi am fost 12 deputați sau 11, câțiva nu au putut, inclusiv unii cu însoțitori. Călătoria a fost achitată de fiecare personal. Noi am zburat cu o cursă regulată, am stat în Istanbul. Am zburat toți cu aceeași aeronavă, cu o cursă regulată. Am stat toți într-un hotel. Am avut o ședință de jumătate de zi într-o sală de ședință a hotelului. A fost un hotel de patru stele”, a precizat deputatul Pro Moldova.

Întrebat dacă s-a întâlnit în Turcia cu fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu a negat. Potrivit deputatului, ultima întâlnire dintre ei a avut loc în septembrie 2019, în SUA.

Amintim că, pe 29 septembrie, Procuratura Generală a confirmat că fostul lider al PDM a plecat din SUA pe 28 august și a intrat în Turcia pe 10 septembrie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: