Candu nu vrea anticipate și propune un guvern tehnocrat: „Este o iresponsabilitate în prag de iarnă să arunci țara în alegeri”
Full Article 2 minutes read

Candu nu vrea anticipate și propune un guvern tehnocrat: „Este o iresponsabilitate în prag de iarnă să arunci țara în alegeri”

Partidul Pro Moldova susține că țara nu este pregătită pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și optează pentru învestirea unui nou guvern, minoritar, da orientare pro-europeană, care să asigure perioada de tranziție spre scrutin. Declarația a fost făcută  de către liderul formațiunii, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă din 7 decembrie.

Andrian Candu este de părere că nu este momentul potrivit pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu consider că, la ora actuală, societatea este atât de obosită, de disperată din cauza problemelor pe care le trăiește în fiecare zi la nivelul crizei sanitare, în domeniul economic. Și dacă credeți că majorității cetățenilor le pasă de alegeri greșiți amarnic. Ar fi o iresponsabilitate în prag de iarnă să arunci țara în alegeri. Noi, cei din Pro Moldova, vrem schimbare, dar să vină natural și corect”, a argumentat Candu.

Deputatul s-a pronunțat în favoarea învestirii unui guvern tehnocrat.

„La ora actuală există posibilitate în parlament să fie format un alt guvern, o altă guvernare, inclusiv minoritară, cu un guvern de tehnocrați, de orientare pro-europeană, care ar putea să administreze țara într-o perioadă de tranziție, până va ajunge la alegeri anticipate. Consultare pe plaforma parlamentară reprezintă o minciună și o manipulare. Cei care vin în fața presei și spun că vor anticipate mint, pentru că se țin de fotolii”, a conchis Candu.

Andrian Candu a spus că nu va merge la consultările inițiate de Partidul Socialiștilor, în vederea negocierii declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

„Nu cred că sunt necesare discuții pe acest subiect. În general, dizolvarea parlamentului sau organizarea alegerilor parlamentare anticipate se face prin două modalități: sau în parlament există un blocaj de trei luni sau actualul guvern își dă demisia și nu este format un alt guvern pe parcursul a 45 de zile, din două încercări. Ce alte discuții mai pot fi? Dacă așa cum au declarat socialiștii, echipa ȘOR, care este în majoritate sau alte partide, nu mai rămâne decât ca dl Chicu să-și dea demisia. Nu se doresc aceste alegeri”, a adăugat parlamentarul.

Andrian Candu a precizat că a participat pe 6 decembrie la protestul organizat de PAS din solidaritate cu dorința cetățenilor față de o schimbare și în lupta cu acest regim.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: