Carp, primul mesaj după ce a pierdut fotoliul de primar al capitalei: „Eu respect acest vot”
Full Article 2 minutes read

Carp, primul mesaj după ce a pierdut fotoliul de primar al capitalei: „Eu respect acest vot”

Lilian Carp, candidatul la șefia Primăriei Chișinău din partea partidului de guvernare, Acțiune și Solidaritate (PAS), a venit cu o primă reacție, după ce a pierdut alegerile în fața contracandidatului său, Ion Ceban, din primul tur. Carp susține că respectă votul dat de chișinăuieni și dă asigurări că problemele oamenilor rămân o prioritate pentru PAS.   

„Programul pe care ni l-am asumat va fi ghidul de acțiuni al echipei PAS în Consiliul Municipal Chișinău. Același lucru se va întâmpla și cu problemele semnalate de cetățeni la întâlniri, pentru care consilierii PAS vor găsi soluții. Cum spuneam, cetățeanul este cel care decide soarta orașelor și satelor în alegerile locale. Locuitorii din Municipiul Chișinău și-au dat votul – și eu respect acest vot”, a scris Lilian Carp pe rețelele de socializare.

Carp le-a mulțumit celor peste 74 de mii de oameni care și-au dat votul pentru el la alegerile din 5 noiembrie, precum și pentru cei peste 84 de mii de oameni care au votat pentru echipa de consilieri PAS.

„Vă sunt recunoscător și vă asigur că acest act de încredere este începutul unei agende publice constructive pentru Chișinău și pentru toată țara. (…) Campania pe care am făcut-o a fost strict axată pe agenda și problemele oamenilor, care sunt și vor fi o prioritate pentru noi. Continuăm să ne implicăm și să contribuim la schimbare” – a mai scris Carp.

***

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

După prelucrarea a tuturor celor 305 procese verbale din Chișinău, Ion Ceban a acumulat 50,62% din sufragii. Candidatul PAS Lilian Carp a obținut 28,23 % dintre voturile alegătorilor.

În Consiliul Municipal al capitalei, 7 formațiuni politice își vor delega reprezentanți. Cel puțin aceasta reiese din datele preliminare după prelucrarea tuturor celor 305 procese verbale.

Cine este Ion Ceban și ce își propune să realizeze în noul mandat de primar, vezi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: