stiri.md

Cât costă funcția de polițist? Doi angajați ai MAI din Bălți, reținuți pentru trafic de influență

Un angajat al Direcției de patrulare Nord al IGP al MAI, împreună cu un coleg din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, au fost reținuți, în seara zilei de 15 martie, pentru o serie de episoade de trafic de influență.

Operațiunea de reținere a fost realizată de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție, de comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Potrivit materialelor urmăririi penale, începând cu luna iunie 2020, susținând că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, polițiștii au pretins și au primit 900 euro de la o locuitoare a unei suburbii.

În schimbul acestei sume, cei doi i-ar fi promis că pot intermedia un contract de angajare pentru fiul acesteia în una din funcțiile din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, iar ulterior, pentru urgentarea procedurii, au pretins și primit de la mama băiatului încă 5 mii de lei.

În procesul soluționării chestiunii cu privire la angajarea tânărului, cei doi polițiști au avut nevoie de încă 3500 de lei, de această dată – pentru a-i determina pe responsabilii din cadrul Comisiei medicale a Spitalului MAI să elibereze concluzia medicală necesară pentru angajare.

Chiar și așa, la mai bine de jumătate de an de când a dat banii, tânărul nu a reușit să fie angajat, mama acestuia făcând denunț la organele de drept.

Cei doi polițiști au fost reținuți pe 15 martie, chiar în birourile lor de serviciu, fiind plasați în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 ore, procurorii urmând să decidă asupra măsurii preventive.

Pentru această infracțiune, norma penală prevede amendă în mărime de cel mult 200 mii de lei sau închisoare de până la 7 ani.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Cinci moldoveni au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat în armate străine. Maia Sandu a semnat decretul

Cinci bărbați născuți în Republica Moldova, cu vârste între 39 și 51 de ani, au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat benevol în forțe armate străine. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, pe data de 17 iulie.

Decizia intră în vigoare la data semnării și poate fi contestată în instanță conform legii.

Precizăm că, conform legii, cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă, prin decret prezidențial, persoanei care:

  • a obținut cetățenia în mod fraudulos, prin furnizarea de informații false, prin ascunderea unor date esențiale sau în lipsa temeiurilor prevăzute de prezenta lege ori de legislația anterioară în materie de cetățenie;
  • s-a înrolat benevol în forțele armate ale unui stat străin;
  • a comis fapte deosebit de grave care aduc prejudicii esențiale statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: