Cât de pregătite sunt școlile și grădinițele din Chișinău de un nou an de studii? Cinci grupuri de lucru vor desfășura verificări
Full Article 2 minutes read

Cât de pregătite sunt școlile și grădinițele din Chișinău de un nou an de studii? Cinci grupuri de lucru vor desfășura verificări

Cinci grupuri de lucru vor verifica gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii 2021-2022. Este vorba despre finalizarea lucrărilor de reparații curente, asigurarea cu produse de igienă și dotarea tehnico-materială, precum și respectarea normelor sanitaro – epidemiologice, a anunțat Primăria Chișinău pe 23 august. 

Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale educație tineret și sport, a precizat că, la capitolul reparații curente, au fost finalizate lucrările în 56 de grădinițe din 88. În alte 25 de instituții gradul de finalizare a lucrărilor este de 85-95 %, iar în 7 instituții – activitățile înregistrează un progres de 20-69%.

De asemenea, în instituțiile de învățământ secundar selectate în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică, sunt desfășurate lucrări de renovare conform graficelor aprobate și vor continua în primele luni ale noului an școlar.

În context, primarul general Ion Ceban a solicitat ca toate instituțiile de învățământ să fie pregătite, astfel ca elevii să beneficieze de condiții optime pentru studii. Până la data de 30 august continuă înmatricularea elevilor în clasa 1. Până în prezent au fost înmatriculați 6707 elevi și urmează a fi procesate alte 2414 cereri.

Edilul a reiterat și despre necesitatea vaccinării cadrelor didactice unul din aspecte de bază care vor asigura începerea noului an școlar cu prezența fizică a elevilor. Potrivit autorităților, rata de vaccinare a angajaților din instituțiile educaționale în Chişinău constituie peste 75%. Comisia locală de sănătate publică urmează să decidă felul cum se vor desfășura orele de studii din 1 septembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: